Pressiteade: Colonnaga seotud investorid viisid lõpule Ajakirjandusmaja ostu

Colonnaga seotud investorid ostsid Tallinna kesklinnas aadressil Pärnu mnt 67a asuva kinnistu. Kinnistul on kaks büroohoonet, millest üks üheksa- ja teine neljakorruseline. Renditava ala suurus on 7 100 m2. Tehingu hinda osapooled avalikustada ei soovi.

Colonna Kinnisvara juhatuse liikme Marek Õunamägi sõnul on Ajakirjandusmaja kõigile tallinlastele teada hoone. “Büroohoonel on suurepärane asukoht kesklinnas, millele on ka hea ligipääsetavus nii auto kui ühistranspordiga. Peale hoone fassaadi ja tehnosüsteemide renoveerimist saab hoonest korralik B+ klassi büroohoone, mis pakub soodsama hinnaga, kuid hea asukohaga alternatiivi südalinna ärihoonetele.” selgitas Õunamägi.

Müüja nõustaja Uus Maa Property Advisorsi juhatuse esimehe Ardi Roosimaa sõnul oli tegemist mitmes mõttes väga märkimisväärse tehinguga. “Ajakirjandusmajal on tuntud ajalugu ja selgelt välja kujunenud kuvand, mis aitab hoonet turundada .Tehinguid, kus müüja saab olemasolevalt rahavoolt parima hinna ja ostja väga tugeva väärtuse kasvu võimaluse läbi vabade rendipindade vähendamise, ei sõlmita just tihti,” lisas Roosimaa.

Õunamägi sõnul on büroopindade turul lähiaastateks oodata tasast, kuid kindlat rendihindade tõusu ja vabade pindade vähenemist. “Colonna meeskond ja investorid näevad hoones rakendamata potentsiaali ja kasutavad oma kogemust hoone ning investeeringu parenduseks. Õunamägi hinnangul on büroode turul A klassi pindadel vakantsid väikesed, kuid arendajad on uute loomisega veel ettevaatlikud, sest rendihinnad ei ole veel kriisist täielikult taastunud. “B klassi bürooruumides on mõningaid vakantse ja siin sõltub paljuski sellest, milline on omaniku võime hoonesse investeerida ja kõrvalkulusid kontrolli all hoida.” lisas ta.

Elamuturgu on Õunamägi hinnangul oodata mõnevõrra rohkem uuselamuid koos mõningase hindade kasvuga. “Eraldi tasub märkimist valdava osa uute korterelamute kõrgemat energiaklassi, mis õigustab kõrgemat hinnataset”. Paralleelselt büroopindadega panustab Colonna ka elamuarendusse alustades lähikuudel korterelamute projekti Lasnamäel Vana-Kuuli tänaval. Järgmisel aastal planeerib firma alustada korterelamu arendust kesklinna piirkonnas.

Colonnaga seotud investorid on tänaseks ostnud Eestis 40 kinnistut, millest enamiku puhul on tegemist renditootlusega objektidega. Kokku haldab Colonna üle  132 000 ruutmeetri renditavat pinda. Firma jätkab aktiivselt ka oma investoritele uute investeerimisotstarbega kinnistute otsimist.

 

Allikas: Colonna Kinnisvara juhatuse liige