Pressiteade: Eesti GBC korraldab roheliste koolide loomise ja juhtimise teemalise koolituse

Eesti GBC korraldab oma koolitussarja raames 1. novembril roheliste koolide loomise ja juhtimise teemalise seminari. Hooaja neljandat koolitust viib läbi Iirimaalt pärit arhitektuuri, ehituse ja projekteerimise vallas pikaajalise kogemusega Devyn Olson-Sawyer. GBC-l toimub aastas kokku 10 koolitust ja neid kõiki läbides omistatakse osalejale Rohelise Ehituse Asjatundja diplom.

“Roheliste koolide loomise ja juhtimise” seminar suurendab arusaamist kuidas rohelisi koole projekteerida, ehitada ja juhtida. Antud kursus on mõeldud koolide planeerijatele, asutuse juhtidele ja ehitusfirmadele. Ettekandes tuuakse välja näiteid kuidas energiasäästlikud ja keskkonnasõbralikud lahendused parandavad õpiedukust, suurendavad õpilaste, õpetajate ja juhtkonna osalemist, parandavad tervist ja säästavad raha.

„Ma ei suuda uskuda, et praegu pole kuskil Eestis sellist asutust, kuhu tulevikus oma lapsi tahaksin saata“, ütleb roheliste koolide entusiast Sigrit Link. „Otsustajad haridusalal peaksid sellise võimaluse peale võidu jooksma,“ lisas Link.

Peale käesoleva kursuse edukat lõpetamist on koolitusel osalejad suutelised:

• Mõistma hariduse ja ühiskonna muutuvat olemust;
  • Välja tooma roheliste koolide projekteerimise ja juhtimise põhikontseptsioone;
  • Uurima rohelise kooli projekti komponente;
  • Mõistma, mis vahe ning kui oluline roll on väikestel sekkumistel ja „väga rohelistel“ koolidel;
  • Kirjeldama huvirühmade ulatust ja nende põhjuseid roheliste koolidega seotuse kohta.

Koolitaja Devyn Olson-Sawyer on töötanud arhitektuuri-, projekteerimis- ja ehitussektoris üle 15 aasta nii Iirimaal kui ka Ameerika Ühendriikides. Ta on Irish Green Building Council’i initsiaator ja asutajaliige, kus ta juhib Hariduskomiteed. Hetkel on proua Olson-Sawyer ka Easca (Environmental and Sustainable Construction Association) Iirimaa haru peadirektor.

Sellel hooajal toimub veel 6 koolitust teemadel:

•   Jätkusuutlikud materjalid ja vahendid

•   Rohelisemate tööruumide loomine ja haldamine

•   Rohelise arenduse projektide juhtimine

•   Roheliste majade finantsilised kaalutlused

•   Rohelise projekteerimise põhimõtted

•   Taastuvenergia ja jätkusuutliku arenduse integreerimine.

Rohkem infot seminaride kohta: http://www.gbc.ee/665est.html

Eesti GBC (asutatud 2012. aastal) edendab energia ja kinnisvara planeerimise, projekteerimise ja ehituse kõrgeimat kvaliteeti. Nõukogu pikaajaliseks eesmärgiks on parandada Eesti turul kvaliteeti ja jätkusuutlikkust.

GBC liikmete hulgas on ehitus-ja kinnisvaraarendusettevõte NCC Ehitus AS, advokaadibüroo Sorainen, arendusettevõte Oxford Sustainable Group, keskkonnakorralduse konsultatsiooniettevõte Hendrikson & Ko, 3+1 arhitektid, TTÜ keskkonnatehnika instituut.

Allikas: Eesti GBC