Pressiteade: Kaubanduskoja Ärihooaeg avati tööohutuse teemaliste õppefilmidega

31. augustil esitleti esimest korda tööohutuse teemalisi õppefilme, mis valmisid koostöös YIT Ehituse ja Tööinspektsiooniga. Filmide ettevalmistamine algas juba 2012. aastal, kui YIT Ehitus tähistas oma 100. tegevusaastat.

Tööohutuse õppefilmidega soovitakse tõmmata suuremat tähelepanu tööõnnetuste ennetamisele ning selle teema olulisusele. Filmide valmimisele panid õla alla enam kui 50 Eesti ettevõtet ja eraisikut. YIT Ehitus finantseeris filmi tootmise kogukulust 50%.

Kaubanduskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul oli Kaubanduskoda kohe valmis sellelaadset koostööd tegema, kuna igasugune ennetus- ja teavitustöö on märksa efektiivsem kui tagajärgede likvideerimine. „Pealegi on meil võimalus ja ka kohustus olla oma liikmetele siin hea koostööpartner ning infovahendaja. Loodame, et see abimaterjal jõuab paljude Eesti ehitusettevõtjateni ning on toeks nende igapäevases tegevuses,“ lisas Palts.

YIT Ehituse juhatuse esimees Margus Põim ütles enne filmide linastust, et meil on hea meel, et omamaiste tööohutusmaterjalide tootmise idee leidis toetust ning jõudsime tulemusele koostöös partneritega. „Tööohutuse tagamine on meie ettevõttes strateegilise tähtsusega. Lisaks regulaarsele monitoorimisele tuleb pidevalt projektimeeskondi ning alltöövõtjaid koolitada eesmärgiga hoida tööõnnetuste arv miinimumtasemel,“ rõhutas Margus Põim. „Valminud visuaalsed tööohutuse õppematerjalid on nüüd kõigile kasutamiseks. Meie loodame, et neist õppefilmidest on ennetustöös kasu ja tööohutuse õppematerjalide väljatöötamist jätkatakse.“

Valmis sai kolm õppefilmi:  „Töö tellingutel“, Töö redelil“ ja „Töö katusel“. Tegu on esimeste ehituse valdkonna õppefilmidega Eestis, mis on suunatud just tööõnnetuste ennetamisele.

Tööinspektsiooni peadirektori ülesannetes olev Rein Reisbergi sõnul on hea meel näha, kuidas üks ettevõte on sel moel tööohutuse käsile võtnud. „On kurb tõsiasi, et üldiselt tehakse tööohutuse kohapealt hädavajalik miinimum ning sellepärast on eriti tervitatav selline initsiatiiv.“

Filmi tootis FookusPookus, produtsent oli Ülle Rajasaar ja režissöör Maario Masing. Filmid on loodud veidi humoorikamat laadi, et see jõuaks eelkõige  noorema sihtgrupini, kelle hulgas on kahjuks risk sattuda tööõnnetusse kõige sagedasem.  Õppefilmides näeb ka tuntud Eesti näitlejat Tambet Tuisku.

Filmidega saab tutvuda siin:  Töö tellingutel , Töö redelil , Töö katusel.

Allikas: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda