Pressiteade: Korterelamu Mäepealse 13/2 sarikapidu

02. veebruaril peeti Mustamäe ja Nõmme piiril asuval Mäepealse 13/2 korterelamu sarikapidu ja 8-korruseline maja valmib sel sügisel.

Sarikapärja tõi hoone kõrgeimast tipust alla YIT Ehituse projektijuht Kristjan Lood, kelle sõnul on ehitus kulgenud plaanikohaselt. Piduliku sündmuse eesmärgiks oli kostitada ehitajaid, et vastavalt rahvapärimusele tagada seeläbi hoonele hea õnn ja luua head suhted majavaimuga.

Sarikapidu on kogu ehitusprotsessis märgilise tähendusega, kuna hoone on saavutanud oma struktuurse lõppkõrguse. “Kui ehitatavat  hoonet võrrelda  näiteks elusorganismiga, siis sarikapeo hetkeks on paika saanud luud ja kondid – karkass, mis kõike koos hoiab. Edasi toimub muuhulgas närvisüsteemi, verevarustuse ja hingamisteede rajamine, mille vasteks hoones võiks olla näiteks elektrisüsteemid, veevarustus ja ventilatsioon,” tõi YIT Ehituse projektijuht Kristjan Lood paralleeli.

Mäepealse 13/2 saab olema uue kuue kortermajaga arendusetapi esimeseks hooneks Mustamäe rohelisel nõlval. “Nõudlus korterite järele on suur tänu otstarbekale projektile ja väga heale asukohale Mustamäe soositud piirkonnas Nõmme terviseradade ja parkmetsa läheduses,” sõnas YIT ehituse juhatuse esimees Margus Põim.

Arhitekt Janno Põldme poolt projekteeritud elamud on kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega. Ühel kinnistul paikneb maapealses osas kaks hoonet (13/1 ja 13/2 ), mis on omavahel ühendatud maa-aluse parklaga. Hoovis asuvad turvaliselt laste mänguväljak ja puhkeala.

Omapärase lahendusena on korterelamu korrus jagatud kaheks kõrguslikult erinevaks tasapinnaks, millest ühel paikneb 3 ja teisel 1,5m kõrgemal tasapinnal 2 korterit, et tagada elanikele rohkem privaatsust. Korterite ruumilahenduse planeerimisel on silmas peetud kaasaegset põhjamaist elustandardit. Funktsionaalsetes ja kompaktsetes kodudes on magamistoad eraldatud köögist ja elutoast. Mäepealse 13/2 valikus on korterid pindalaga kuni 75,3 m2 ja pooled kodud on juba müüdud. Enamikel korteritel on rõdud ning hoone keldrikorrusel asuvad panipaigad ja pääs autoparklasse. Kortermaja 13/1 ehitusega alustatakse juba käesoleval kevadel.

Pildigalerii: https://www.wetransfer.com/downloads/6ccd4203dfcbd1dbfa3d859a01cf5e3420170203114746/c3fe1f9907563bd8945c2890e7be4c7820170203114746/9627b2

 

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. YIT keskendub sellele, et pakkuda esmaklassilist kliendikogemust ja kõrget kvaliteeti ning tagada oma mitmekülgse asjatundlikkuse järjepidev areng. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõtte eesmärgiks on olla kogu aeg sammu võrra ees, hoolides samas nii oma klientidest, partneritest kui ka töötajatest. YIT-l on rohkem kui 5300 töötajat kaheksas riigis. 2016. aastal oli müügitulu peaaegu 1,8 miljardit eurot. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil. www.yitgroup.com

 

Allikas: YIT Ehitus AS