PRESSITEADE: MAJAOSTUGA KAASA TASUTA KÖÖGIVILJAMAA

Nüüdsest saab majaostja koos koduga tasuta köögiviljamaa kaasa. Sellist võimalust pakub Tallinna piiril Rae vallas asuv Uuesalu elurajoon kõigile, kes enne 2011. a märtsi lõppu neilt kodu ostavad.

Uuesalu elurajooni arendaja IBE Estonia OÜ juhataja Ülle Kullöri sõnul on Uuesallu elama asujad valdavalt väikeste lastega pered, kellest paljusid rõõmustaks võimalus oma kodu juures mõningaid köögivilju ise kasvatada.

“Lisaks kontrollitud ja puhtale toorainele anna see ka linnalastele hea võimaluse saada aimu sellest, kust ja kuidas toidukraam kauplustesse jõuab,“ märkis Kullör.

Köögiviljamaa kasutamise õigus jõustub koduostjatel kevadest. Esialgu sõlmib Uuesalu elurajooni arendaja IBE Estonia OÜ kaheaastase lepingu, hiljem on võimalik lepingut aasta kaupa pikendada.

Eraldi tasu köögiviljamaa kasutamise õiguse eest ei küsita. Tegemist on tähtajalise tasuta kasutamise lepinguga, mille huviline saab koos ostu-müügilepinguga.

“Maa konkreetne suurus iga pere kohta sõltub sellest, kui palju huvilisi meil kevadeks koguneb. Esimeses etapis oleme kavandanud selliselt kasutatavaks maaks ligi kolme hektari suuruse tüki, mis siis vastavalt huviliste arvule jagatud saab. Väga suure huvi korral saab seda pinda ka suurendada,“ ütles Kullör.

Uuesalu elurajoon asub Rae vallas Järvekülas Tallinna kesklinnast 8 kilomeetri kaugusel. Parim juurdepääsutee on Viljandi maantee kaudu, kus Nabala tee ristmikult viib otse Uuesallu lai asfalttee koos tänavavalgustuse ning kergliiklusteega. Tegu on logistiliselt hea asukohaga Tartu maantee ja Viljandi maantee vahelisel alal, mis tagab liikumisvõimaluse mitmel suunas, jäädes samas eemale suurtest magistraalidest ning tootmisobjektidest. Alates 1. novembrist 2010 on korraldatud ka bussiühendus Tallinna südalinnast Uuesalu elurajooni.

Lisainfo:

Ülle Kullör
IBE Estonia OÜ juhataja
Tel 51 12 885
E-post: [email protected]

Allikas: Agnes Aaslaid/MyConference OÜ