Pressiteade: Nurgakivi Mäepealse 26 korterelamule

Täna  sai nurgakivi Mäepealse 26 korterelamu Tallinnas. AS YIT Ehitus poolt rajatav Mäepealse 26 korterelamu on järjekorras teine, mis ehitatakse sama projekti järgi kui Mäepealse 24 hoone. Ehitustöödega tehti algust juba 2011 aasta lõpus, kohe peale eelmise maja valmimist. Kortermaja planeeritav valmimise aeg on 2012 aasta septembris.

Mäepealse elamukvartal asub hinnatud, looduslikult ilusas piirkonnas, Nõmme männimetsa ja Mustamäe klindi vahelisel alal. Oleme tänaseks välja arendanud toimiva elukeskkonna, projekti kasuks räägivad paljud argumendid nagu mõistlik kaugus linnast, samas ka tervisespordirajatiste lähedus, mistõttu mitmed pered on just Mäepealse tänava piirkonna valinud omale sobivaks elupaigaks.

Teises etapis ehitatava elamu projekt hõlmab 1760 m2 netopinnaga hoone ehitust, mille kuuel korrusel asuvad ühe kuni kolmetoalised korterid.Väljaehitatavasse kinnistute kompleksi kuulub 3 maja, neist ühes elavad pered juba sees. Kuuekorruseline korterelamu on ehitatud Soomes laialt levinud elamuprojekti alusel, mistõttu korterid on mõistliku suuruse ja hea plaanilahendusega, igal korteril on rõdu ja lõuna-läänepoolsel küljel ka terrassidega korterid.

Rajatava hoone kandekonstruktsiooniks on monteeritav raudbetoonkarkass, maja fassaad koosneb samuti monteeritavatest raudbetoon paneelidest. Parkimiskohad asuvad maja all ning kinnistul.

YIT Ehitus koos sõsarettevõttega YIT Emico on Eesti juhtivad ehitusettevõtted, mis kuuluvad Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte, YIT kontserni. Neljateistkümnes riigis (Soome, Rootsi, Norra, Taani, Venemaa, Eesti, Läti, Leedu, Saksamaa, Austria, Poola, Tšehhi, Rumeenia, Slovakkia) tegutsevas ettevõttes töötab üle 23 500 inimese. YIT kontserni 2010. aasta käive oli 3,9 miljardit eurot.

 

 

Allikas: AS YIT Ehitus