PRESSITEADE: Pärnu maantee kõige uuem ärimaja sai nurgakivi

Täna, 15.02, paigaldasid Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu koos Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe ja Silikaat Grupi tegevjuhi Jaak Saarniiduga nurgakivi Pärnu mnt 186 ärimajale. Pärnu maantee 186 ärimaja arendajaks on Silikaat Grupp eesotsas OÜ-ga Aromare.

Pärnu maantee 186 ajalugu ulatub 20ndatesse aastatesse, mil käivitati telliselööv toetamaks piirkonna majade ehitamist. Erinevate ehitusmaterjalide tootmisega tegeleti kinnistul kuni 1994 aastani, mil ehitised koondati Järve Kaubamaja sildi alla.  Meile tuntud äri- ja kaubandusteenuseid pakkuvad ettevõtted tegutsesid siin kuni 2018 aasta sügiseni, uue modernse ärimaja ehituse alustamiseni. Ajalooliselt tuleneb Järve nimi asukohale ajaloost ning on tingitud Ülemiste järve lähedusest.

„Pärnu maantee Tallinnas on viimastel aasatel jõudsalt arenenud ning saanud üheks armastatumaks äri- ja sisustustänavaks. Inimene armastab mugavust ning see on ka põhjus, miks kesklinna ja jõudsalt laienevat uusarenduste vahelisest piirkonda ühendav Pärnu maantee rahva poolehoiu on saavutanud,“ hindas olukorda Silikaat Grupi tegevdirektor Jaak Saarniit. Ta lisas, et arendatav ärikeskus toetab eelmainitud kontseptsiooni, muutes ostlemise võimalused mitmekesisemaks ja piirkonna veelgi kaasaegsemaks. 

Ärimaja kuuel korrusel asuvad büroopinnad ja väljaulatuva osa 9000 ruutmeetril kaubanduspinnad, kus hakkavad tegutsema ehitus- ja sisustuskaupu pakkuvad ettevõtted. Ärimajas on kasulikku pinda kokku ligi 17 000 ruutmeetrit.

Uue ärimaja võtmeks on tema asukoht. Ärimaja asub ühe elavaima liiklusega maantee ääres. Igal päev möödub ärimajast kesklinna ja Nõmme poole viival 3- realisel sõiduteel 66 000 sõidukit. Lisaks mugavale autoga ligipääsule, toetab ärimajja jõudmist hea ühistranspordiühendus ja kergliiklustee.

Ärimaja projekteerimise ja ehituse eest vastutab Merko Eesti Ehitus AS ning visuaalse poole eest arhitekt Ülo Peil.

Täna nurgakivi saanud ärihoone ehitus kulgeb plaanipäraselt ning ärimaja valmimine on plaanitud 2020 aasta kevadesse.

Lisainfo:
Jaak Saarniit
Silikaat Grupp AS
[email protected]
Rome Arumaa
Järve Kaubanduskeskus OÜ
info@järvekeskus.ee