Pressiteade: Riias büroohoone omandanud EfTEN tegi oma senise suurima investeeringu Lätis

Duntes Biroji (allikas: EfTEN Capital)

EfTEN Kinnisvarafond II AS omandas Catella Real Estate AG-lt Riias asuva A-klassi büroohoone Duntes Biroji. Tegu on fondivalitseja seitsmenda investeeringuga Lätis, mida juhib EfTEN Capitali Läti tütarfirma.

2007. aastal E.L.L. Kinnisvara poolt arendatud ja Merko ehitatud Duntes Biroji on Riia äripiirkonna üks parimaid büroohooneid. Arhitektuuriliselt silmapaistvas ning kõrgetasemelise ehituskvaliteediga büroohoones on kokku 18 000 ruutmeetrit üldpinda. Hoone rentnike hulka kuuluvad rahvusvahelised suurettevõtted nagu Statoil, Samsung, McDonalds, LHV Bank, Royal Canin, Takeda ja mitmed teised, teatas EfTEN Capital AS.

Tunnustatud Soome arhitekti Tuomo Siitoneni loodud Duntes Biroji pälvis 2008. aastal Riia parima büroohoone tiitli. Tänu moodulsüsteemile saab büroopindade planeeringut hästi kohandada vastavalt üürnike individuaalsetele vajadustele. Kaheosalises büroohoones on seitse korrust ja ruumikas klaasaatrium. Kinnistul on kokku 344 parkimiskohta.

Peamiselt institutsionaalstele investoritele suunatud EfTEN Kinnisvarafond II AS-i fondijuht Viljar Arakas: “Heameel on teatada EfTEN Kinnisvarafond II juba teisest investeeringust 2015. aastal, peale Radisson Blu Sky hotelli omandamist Tallinnas. Duntes Biroij sobitub väga hästi EfTEN-i portfelli ning tehing on kooskõlas fondi nn core-investeerimisstrateegiaga.”

Duntes Biroji on seni EfTEN-i suurim üksikinvesteering Lätis. Konfidentsiaalsusklauslist tulenevalt ei kuulu tehingu hind avalikustamisele. Tehingut finantseeris Läti SEB pank.

EfTEN Kinnisvarafond II AS on 2015. aastal asutatud kinnine core kinnisvarafond. Fondi valitseb 2008. aastal asutatud EfTEN Capital AS, kes omab Eesti Finantsinspektsiooni väljastatud alternatiivse fondivalitseja litsentsi. EfTEN Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 600 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 375 miljonit eurot.

Allikas: EfTEN Capital