Tallinn avaneb merele: Kadriorus käivitus uus silmapaistev elamuprojekt

Kinnisvaraarendusettevõte Metro Capital alustas Kadriorus uue arendusprojektiga. Esimese etapina valmib Kadrioru pargi kõrvale viiekorruseline 22 korteri ja 5 äripinnaga ülimugav keskkonnasäästlik kortermaja.

Kiikri Residentsid piirnevad ühest küljest Kadrioru pargi, teiselt poolt mere ja järgmisel aastal pikeneva Pirita promenaadiga. Otse rajatava hoone eest saab alguse parki läbiv ning mere äärde suunduv kergliiklustee. „Kiikri Residentside prominentse ja nõudliku asukoha tõttu tegelesime projekti ettevalmistamisega mitu aastat,“ selgitab Metro Capitali partner Ain Kivisaar. „Tulemuseks on nii välimuselt kui ka sisult äärmiselt nauditav hoone, kus iga detail on põhjalikult läbi mõeldud.“

Kokku plaanitakse Tivoli elamurajooni naabrusesse ehitada kolm elegantset hoonet. Majade vahele jäävale rohealale on projekteeritud laste mänguväljak ja privaatsed jalutusteed. Maa-aluses soojendusega parklas on võimalik laadida ka elektriautosid. 2017. aasta sügisel valmiva korterelamu esimesel korrusel asuvad erinevad äripinnad. Toetamaks keskkonnasäästlikku mõtteviisi, paigaldab Metro Capital Kiikri Residentside katustele päikesepaneelid.

Arhitektuuribüroode Architect 11 ja PIN Arhitektid koostöös projekteeritud hoonete pikad ja avarad terrassid pakuvad aasta ringi maalilisi vaateid merele ja Kadrioru pargi rohelusele. Fassaadil on kasutatud puidu ja kivi sooja kombinatsiooni ning palju avarat klaaspinda. Kiikri Residentsides on 2-, 3- ja 4-toalised hästi läbimõeldud korterid, mille tubade sisekujundust iseloomustab tippkvaliteet ja minimalistlik joon. Targa kodu lahendused võimaldavad korteris ise reguleerida näiteks kütet, jahutust ja ventilatsiooni.

Metro Capital on kodumaine ettevõte, kes on panustanud Tallinna linnakeskkonna arendamisse juba üle kümne aasta. Ettevõte investeerib keskkonnasäästlikku ehitusse – see tähendab taastuvenergia kasutamist ja loodussõbralike materjalide valikut. Viimaste aastatega on Metro Capital rajanud Tallinnasse enam kui 400 uut korterit, olles sellega uute korterite arendus- ja müügiturul üks suuremaid. Ettevõtte arenduste portfoolios on modernsust ja ajaloolist kombineeriv Metro Plaza ärihoone, silmapaistvad Pirita Rannahoone ja Meerhofi Residentsid ning hulk uusi kortermaju Kadriorus ja Kalamajas. Peale Kiikri Residentside on valmimisjärgus ka eksklusiivne Meerhof 2.0 korterelamu ja mereäärne Tivoli elamurajoon.

Allikas: Metro Capital