Rakvere Vallimäel valmis unikaalne vabaõhukeskus

Foto: KaupoKalda.com

Rakvere Vallimäel sai valmis ligi seitsmel hektaril laiuv Eesti oludes enneolematu vabaõhu meelelahutuskeskus, mille pidulik avamine toimub sel laupäeval, 1. augustil kell 20 algava peoga.

 Mullu kevadel alanud ehituse käigus rajati Rakvere Vallimäe nõlvade vahele unikaalne esinemispaik – tipptasemel 4200 istekohaga pealava ala ning 800 istekohaga foorumlava. Pealavale on vajadusel võimalik paigutada parterisse lisaks täiendavad 1500 istekohta.

Rakvere linnapea Triin Varek tänab kõiki, kes on Vallimäe vabaõhukeskuse valmimisse panustanud. „Vallimäe vabaõhukeskuse rajamine on viimase aja suurim investeering mitte ainult Rakvere linna, vaid kogu Lääne-Viru maakonna ja Eesti turismi elavdamiseks,“ märkis Varek.

Linnapea sõnul on Rakvere linna jaoks oluline arendusprojekt on loonud tänapäevased võimalused suurürituste korraldamiseks.

„Vallimäe vabaõhukeskus on vaieldamatult vägev ning võimas kontserdipaik, unikaalne oma hea asukoha, ligipääsetavuse ning uudsusega. Rõõm on näha, et inimesed on koha kiiresti omaks võtnud, siin liigub juba palju jalutajaid,“ lisas Varek.

Keskuse ehitaja, AS YIT Eesti juhatuse liikme Margus Põimi sõnul oli Vallimäe vabaõhukeskuse rajamine ettevõttele põnev ja keeruline ettevõtmine, mille tähtaegse valmimise juures mängis olulist rolli ladus ja töine koostöö kõigi osapoolte vahel.

„Panustame oma ehitustegevusega iga päev parema elukeskkonna loomisesse ning tunneme erilist rõõmu projektide üle, mis täidavad edukalt oma põhieesmärki, aga kujunevad ühtlasi osaks linna maamärkidest ja aktiivselt kasutatavaks ajaveetmispaigaks. Geotehniliselt äärmiselt keerulisse asukohta kerkinud Vallimäe vabaõhukeskus on suurepärane näide huvitavast ja linna kultuurielu jõuliselt hoogustavast projektist, mida meie meeskond erilise uhkusega meenutama jääb,“ sõnas Põim.

Foto: KaupoKalda.com

Sel laupäeval toimuv Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuse avakontsert jalutab läbi paiga ajaloo, peatub käesolevas hetkes ja näitab tulevikuvõimalusi. Lavale astuvad armastatud näitlejad ja tantsijad, toimub valgusemäng ja tulevärk. Peaesineja on Põhja Konn.

Avapeo piletid on müügil Piletilevi müügikohtades ja kohapeal.

„Rakvere vallimäe kompleksi väljaehitamise“ projekti ehitushanke maksumus oli 5,5 miljonit eurot, mida kaasrahastati Euroopa Regionaalarengu Fondi taotlusvoorust „Turismitoodete- ja atraktsioonide ning sihtkoha kui võrgustiku arendamise toetamine“ 2,455 miljoni euro ulatuses. Rakvere linna panus projekti oli 3 miljonit eurot.