Saku Uusmäe elamurajooni kerkib uus kortermaja

Sakus Uusmäe elamurajooni arendav Saku Korterid OÜ alustas elupiirkonna teise etapi kolmanda maja arendustööde ja müügiga. Uus 4-korruseline 25 korteriga maja valmib tuleva aasta teises pooles.

Saku Korterid OÜ juhatuse liige Peeter Oja märgib, et koroonaviiruse levikust hoolimata müüs ettevõte kevadel Uusmäe elamurajoonis mitu korterit, mis annab nüüd julguse alustada järgmise maja arendustöödega. „Kui mõned arendajad on kurtnud tehingute puudumise üle, siis Uusmäel oli eriolukorra ajal mitu tehingut,“ kinnitab Peeter Oja.

Aadressile Uusmäe põik 3 kerkivas 4-korruselises majas on kokku 25 korterit, millest suurem osa on 3- ja 4-toalised. Uue A-energiaklassiga maja on projekteerinud arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid OÜ.

Kokku valmib teises etapis 5 maja 135 korteriga. Teise etapi arendustööd algasid 2019. aastal ja selle käigus on praeguseks valminud kaks kortermaja – üks maja on nüüdseks valmis ja ostjatele üle antud, teine maja on sissekolimiseks valmis alates 1. septembrist 2020.

„Saku piirkonnas on tunnetatav nõudlus just 3-toaliste korterite järele. Kui inimene näeb, et tal on võimalik laenu võtta, siis ta pigem ostab suurema ja funktsionaalsema perekorteri. Praegu on eriti just noorte perede puhul näha, et eelistakse madalamate halduskulude ja kaasaegse planeeringuga uusi kortereid,“ kirjeldab Oja turutrende ja lisab, et ostjate jaoks on oluline ka hinna ja kvaliteedi suhe.

Oja märgib, et turg on kriisi ja teadmatuse tõttu selgelt jahtunud, aga sellest hoolimata tuleb edasi elada ja inimestel on kodu ikka vaja. „Aga turg selekteerib ühed projektid teistest – kõik enam müügiks ei lähe, hind ja kvaliteet peavad olema tasakaalus. Müüvad head arendused ja mõõduka hinnaga uued korterid, mille puhul on hinna ja kvaliteedi suhe paigas. Samuti võivad müüa teatud luksuslikumad arendused. Arvan, et plahvatuslikku langust ei tule,“ prognoosib juhatuse liige.

Saku Korterid OÜ on Uusmäe elamurajooni arendanud 2014. aastast. Esimene etapp 93 korteriga valmis 2018. aastal. Teise etapi arendustöödega alustas ettevõte 2019. aastal. Kokku valmib teises etapis 5 maja 135 korteriga.

  1. aastal asutatud Saku Korterid OÜ pärjati 2016. aastal Saku valla parima ettevõtte tiitliga.