Suur kinnisvarapakkumiste arv tõmbas hinnatõusule pidurit

Suureks paisunud uute korterite pakkumine tõmbas kinnisvara hinnatõusule pidurit, KV.EE hinnaindeks kasvas aastaga 7,1%. 

Kinnisvaraturg kogub tuure, kuid Tallinnas ja Tartus müüki paisatud uute korterite suur hulk ei jäta arendajatele hinnatõusu ruumi isegi ehitus- ja tööjõukulude kasvu võrra, kommenteeris kinnisvaraekspert Tõnu Toompark suurima kinnisvaraportaali KV.EE hinnaindeksit.  

„Kinnisvara hinnad kasvavad, aga samas tempos palgakasvuga,“ selgitas Toompark. Elamispindade hinnad kasvavad praegu 4-6% aastas, keskmine palk 5-7%. „Elamispindade hinnad ei jookse ostjatel eest ära ja ostujõud püsib tugev, see hoiab kinnisvaraturu aktiivsena,“ märkis Toompark.  

Võrreldes eelmise aastaga on elamispindade pakkumishindade käitumist peegeldav KV.EE indeks tõusnud 7,1% ja näitab märtsis 95,0 punkti taset. Tõusu taga on suures osas uued kinnisvaraarendused Tallinnas ning kallimate uute korterite ehk luksuskorterite pikenenud müügiperiood.  

KV.EE on esimene ja suurim kinnisvaraportaal Eestis, mida külastab igas kuus 600 tuhat külastajat. Portaalis on iga päev üleval üle 32 000 müügi- ja üürikuulutuse ja selle maaklerkeskkonda kasutab üle 600 kinnisvarafirma ja ligi 1500 maaklerit. 

180321 KV.EE indeks