Suve jooksul tuli juurde mitmeid uusi pakkumisi

Kuigi uusarenduste turg on aastataguse ajaga võrreldes mõnevõrra vaiksemaks jäänud, tuli suve jooksul juurde mitmeid uusi pakkumisi. Näiteks jätkati Haaberstis asuva Pärnaõue projektiga, kus tuli müüki järgmine etapp, uute projektidena lisandus suve jooksul Lauluväljaku naabruses asuv Dirigendi maja, kus on kokku 32 korterit, mis on keskmisest valdavalt suurema üldpinnaga. Kristiines Marja poe naabruses Kuldnoka  tänaval alustati aga 18 korteriga kuuekorruselise elamu müügiga. Lillekülas, Keemia 7 kortermaja ehitusega alustati selle aasta augustis ning maja valmib 2013. aasta suvel.

Turu nõudlus uute elamispindade järgi on järjepidev ning võrreldes vanemate korteritega tehakse statistiliselt uusarendustes tehinguid märkimisväärselt rohkem. Kui 2011. aastal oli arendustegevus enam koondunud kesklinna, siis nüüd võib märkida,  et üha enam on see koondunud nii kesklinna kui ka muude linnaosade miljööväärtuslikesse asumitesse, kus elanike jaoks oluline sünergia ja infrastruktuur moodustub tervikliku elukeskkonna. Jätkuvalt pakuvad suurt huvi väiksemad, ühe- ja kahetoalised korterid, kuid tulenevalt suurest nõudlusest on hakatud enam rajama ka suuri perekortereid.

Uusarenduse Keemia 7 korterite müük alanud edukalt, kokku on müüdud viis ja broneeritud üks korter, mis on ca 40% kogu mahust. Nagu ka eespool märgitud, on inimestele väga oluline elukeskkond, mis on üheks  Keemia 7 arenduse eeliseks. Maja asukoht on mugav – läheduses on mitmed lasteaiad, kauplused, park, samuti ühistranspordipeatused.

Hoonesse on kokku on planeeritud 16 korterit, millest on alles veel 10: üks 1-toaline, kaks 2-toalist, neli 3-toalist ja kaks 4-toalist. Enamik korteritel on rõdu, 4-toalistel isegi kaks. Nagu uusarenduste puhul tavaks, annab projekti arendaja ostjale võimaluse valida enda koostatud kolme siseviimistluspaketi vahel. Tänases ehitusjärgus on võimalik teha veel siseviimistluse osas muudatusi. Hoonel on viis maapealset elukorrust ja üks poolmaa-alune korrus. Keemia 7 tulevastele elanikele on parkimine majaaluses garaažis. Kinnistu piiratakse aiaga ja haljastatakse puude ning põõsastega. Krundile rajatakse laste mänguväljak koos istepingi, kiige ja liivakastiga.

Keemia tänaval on märkimisväärne ajalugu, mis ulatub aastasse 1904, kui Wittehnhofi suvemõisa maade tükeldamisel rajati Keemia, Mehaanika, Metalli ja Mineraali tänav. Endla, Keemia, Mehaanika põigu ja Mooni tänava vahelisele alale jääb ajaloomälestiste hulka arvatud Cederhilmi suvemõis ja selle park.

Lisainfo arendusprojekti kohta: www.uusmaa.ee/keemia.

 

Allikas: Uusmaa