Tallinna kinnisvarainvestorid vaatavad ühe enam Tartu poole

Eesti  suurima üürikorterite arendaja Scandium Kinnisvara müügistatistika näitab, et Tartu üürikinnisvarasse investeerijate hulgas on pealinlased ülekaalus. Tartlaste osakaal moodustab kolmandiku.

Scandium Kinnisvara on viimase 6 kuu jooksul müünud Tartus üle 40 väikekorteri. 90% ostjatest plaanib korterid valmides välja üürida ehk tegemist on üüriinvestoritega. Investoritest 60% on tallinlased, edastades kohalikke investoreid paarikümne protsendiga.

Maia Lõško, Scandium Kinnisvara müügijuht: “Meie kogemus näitab, et Tallinna investorid otsivad viise, kuidas oma kinnisvaraportfelle mitmekesistada ja liikumine uude linna on selleks loogiline samm. Tartu on Tallinna järel aktiivsuselt Eesti teine üüriturg, kus nõudlus kvaliteetsete üürikorterite järgi ületab oluliselt pakkumist. Suur tudengite ja ka IT-spetsialistide arv tagab pideva vajaduse üüripindade järele, kusjuures nõudmised korterite kvaliteedile on viimase paari aasta jooksul märgatavalt tõusnud.”

Kui kohalikud investorid vaatavad kortereid pigem ühekaupa, siis teistest linnadest pärit investorid eelistavad osta 2-3 korterit korraga samasse majja, et portfelli laiendamisel oleks suurem efekt.

Maia Lõško: “Paljud Tartu kinnisvarasse investeerijad kaaluvad võimalusena ka lühiajalist renti Airbnb ja Booking vahendusel. Täna on Tartu AirBnb turg veel lapsekingades ja puudu on kvaliteetsetest heas asukohas maitsekalt sisustatud korteritest. Investori seisukohalt võimaldab lühiajaline rent teenida paremat tootlust. Olulist rolli mängib siin usaldusväärse haldusteenuse pakkuja olemasolu, kes võtaks igapäevased toimetused ja ka korteri sisustamise enda kanda, et investeering oleks nö “välisinvestori” jaoks võimalikult passiivne.”

Korterite ostustatistika näitab ka, et laenude osakaal on langemas ja ühe enam investeeritakse omakapitali.

Scandium Kinnisvara on Eesti suurim nutikate üürikorterite ja lisavõimalustega üürimajade arendamisele spetsialiseerunud kinnisvaraettevõte.Projektide fookuses on uute tehnoloogiate juurutamine eesmärgiga tagada investoritele lihtne haldus, ajas suurenev tootlus ja elanikele säästlikud ja mugavad kodud.

Tartusse arendab Scandium Kinnisvara loftide ja väikekorteritega DUO Lofte, mis valmivad 2020 aasta lõpus. 40% majast on müüdud.  www.duoloftid.ee