Tallinna Ülikooli vastas valmis uhke üürimaja

Ajaloolisest Stenbockide residentsist sai Avangard

Galerii: https://www.dropbox.com/sh/s2zeadrt7h5be5m/AAAzo5RIH2x6WpLlNaYKxx6oa?dl=0

Tallinna Ülikooli vastas aadressil Narva mnt 40 sai Scandium Kinnisvara käe all uue elu pikalt unustuses seisnud juugendstiilis hoone. Kuuekorruselisse majja rajati kompaktsed ühe- ja kahetoalised investoritele mõeldud mikrokorterid ja läbi kahe korruse kõrguvad loftid. Avangardiks nimetatud hoone avas reedel, 25. jaanuaril pidulikult oma uksed.

Narva mnt 40 hoone ehitati algselt 1911. aastal. Omanik Maria Stenbock üüris majas asunud kortereid välja linna koorekihile – aadlikele, kaupmeestele, pankuritele ja õpetlastele. Alates 90ndatest seisis maja tühjana kuni 2017. aastal omandas ja alustas rekonstrueerimistöid Scandium Kinnisvara. Maja algne funktsioon üürimajana taastati, renoveerimisel säilitati majas algupärased elemendid ning loodi juurde modernsed võimalused üüriinvestoritele.

Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara tegevjuht: “Oleme uhked, et saime ellu äratada nii väärika hoone Tallinna ühel peatänaval. Maja oli kaua müügis kuna teised arendajad ei leidnud sellele sobivat funktsiooni. Meie portfelli sobis hoone hästi ja sellele algne funktsioon üürimajana tagasi anda oli tänu heale asukohale igati mõistlik. Maja eesmärk on olla eksklusiivne peatuspaik nii lühi- kui ka pikaajalisele peatujale, kes tahab kogeda tsaariaegset luksust tänapäevases võtmes. Üüriinvestorite huvi on olnud suur ja tänaseks on enam kui 80% majas asuvatest korteritest müüdud.”

Kalle Aron, Scandium Kinnisvara arendusjuht: Maja kontseptsiooni väljatöötamisel saime inspiratsiooni ajaloost ja majalt endalt. Suutsime taastada suure osa punastest tellisseintest, trepihalli ja ka ajaloolise tõeliselt kauni kassettlae sissekäigu juures. Majale aitas vürtsi lisada sisearhitekt Lilia Kristianson, kelle käe all said fuajeed tänapäevase trendikuse. Tehniliselt poolelt lõime palju mugavusi üüriinvestoritele, nii on kõigil ustel nutilukkude võimalus, samuti majasisene pesumasinaruum, jõusaal ja linnavaatega katuseterrassid.“

Avangardi arhitektuurse lahenduse autor on APEX arhitektuuribüroo. Peatöövõttu teostas Scandiumi gruppi kuuluv Stark Ehitus.

www.avangard.ee

Scandium Kinnisvara on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis on spetsialiseerunud nutikate väikekorterite loomisele. Projektide fookuses on uute tehnoloogiate juurutamine eesmärgiga tagada investoritele lihtne haldus, ajas suurenev tootlus ja elanikele säästlikud ja mugavad kodud.Scandium Kinnisvara tegeleb lisaks kinnisvaraarendusele üürikinnisvara haldamise ja kinnisvarainvesteeringute juhtimisega.

Lisainfo

Kalle Aron, Scandium Kinnisvara partner ja arendusjuht
Tel.: +372 5804 0589
e-post: [email protected]
www.scandium.ee,www.avangard.ee