Tallinnasse Pelguranda kerkib kõrgelamu

uusmaa-uusarendusPõhja-Tallinnasse Pelguranna asumisse aadressile Madala 16 kerkib 2017. aasta lõpuks sihvakas 14 korruseline elamu, millest saab piirkonna moodne maamärk.

„Olemuselt on hoone näol tegemist suurpaneelidest tornelamuga, kuid võrreldes eelkäijatega on korterite planeerimine olnud paindlikum,“ kommenteeris korterite müügiga tegelev Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Sergei Zahharov „Kui traditsioonilises korterelamus on kõigi korruste korterid identsed püstakute kaupa, siis Madala 16 lahendus loob võimaluse paigutada erinevate suurustega kortereid hoone vertikaalteljele teineteisest sõltumatuna. Sedasi saab paigutada väiksemad korterid madalamatele korrustele ja suuremaid, vanalinna vaatega korterid kõrgematele korrustele. Samuti võimaldab selline lahendus liita väiksemaid kortereid üheks suuremaks.“

Sihvakasse, 45 meetrit kõrgesse ja 14-korruselisse elamusse tuleb 88 ühe- kuni neljatoalist korterit. Hoone sokli- ja esimesele korrusele on planeeritud panipaigad kõikide korterite tarbeks. Parkimiskohti rajatakse 94.

Madala 16 arendaja on tuntud ettevõtja Endel Siff, korterite müüki korraldab Uus Maa Kinnisvarabüroo. Korterelamu ehitustööd ning ümbritseva keskkonna korrastamise tähtajaks on 2017. aasta lõpp.

Pelguranna on arenev asum Põhja-Tallinnas Kopli lahe ääres. Tänu kesklinna lähedusele, Stroomi rannale ja värskele mereõhule on piirkonnast saanud üha populaarsem elukoht, mille elanikud näevad ka ise palju vaeva oma elukeskkonna parandamisel. Ehitatud on hulk kaubandus- ja teenindusettevõtteid, korrastatud haljasalasid ja ning rajatud mänguväljakuid.

Vaata lisaks Madala 16 kodulehelt.