Tartu Kaubamaja sai loa keskuse neljanda korruse väljaehitamiseks

Tartu Kaubamaja14. aprillil kehtestas Tartu linnavolikogu Tartu Kaubamaja keskuse detailplaneeringu, mis annab loa ehitada välja keskuse neljas korrus ning avada katuseterrass vaatega Vanemuise teatri poole. Planeeritud katusekorrusega lisandub keskusele ligikaudu 3600 m2 kaubanduspinda ning kuni 900 m2 terrass.

Tartu Kaubamaja tegevjuhi Katre Plaani sõnul on keskusel hea meel, et pärast ligi neli aastat kestnud põhjalikku protsessi on vajalikud eeldused loodud ja luba plaanidega edasi liikuda olemas. „Kuna katuselt avaneb fantastiline vaade ja sedalaadi kohti Tartus napib, on meie suur soov olnud rajada keskuse katusele mõnus terrass, kust avaneb vaade vanalinnale ja Vanemuise teatrile ning kus tartlastel oleks võimalik suvepäevi ja –õhtuid nautida. Samuti annab neljanda korruse lisandumine võimaluse laiendada teenuste ja kaupade valikut. Detailplaneeringu kehtestamine on üldine eeldus, mis annab õiguse selles kirjeldatud moel ehitusmahtusid rajada. Nüüd vaatame plaanid üle ja töötame neljanda korruse kontseptsiooni välja võttes arvesse praegust turuolukorda ning klientide ja üürnike tagasisidet,“ lisas Plaan.

Arhitekti Raivo Puusepa sõnul, kes on loonud nii keskuse kui ka neljanda korruse eskiisi, kasutatakse planeeringu järgi ära katusel asuvate tehniliste ruumide vahele jäävad alad. „Katusekorrus sobitub olemasoleva arhitektuuri ja keskkonnaga ning loob hoonega ühtse terviku,“ lisas Puusepp.

Tartu Kaubamaja keskus viis möödunud kuul lõpule 10. juubeliaasta puhul alustatud ning kaheksa kuud väldanud ehitustööd koguinvesteeringuga 4 miljonit eurot, mille käigus uuendati suurem osa üüripindadest, keskuse sise- ja välisilme. Põhjaliku uuenduskuuri käigus kaasajastati tehnosüsteemid, valgustid, üüripindade fassaadid, põrandakatted ja laed. Lisaks hoonesisestele töödele sai uue ilme ka hoone välisfassaad. Keskuse renoveerimistööd toimusid kokku 14 000 ruutmeetril, millest 7000 ruutmeetrit moodustab kaubanduspind ja 7000 ruutmeetrit parkla.

Tartu Kaubamaja keskust külastas 2015. aastal 5,2 miljonit inimest, kaupluste müügitulu samal aastal oli kokku 48 miljonit eurot. Tartu Kaubamaja keskuses on 16 600 m2 väljaüüritavat kaubanduspinda, 60 kaubandus- ja  teenindusasutust, 236-kohaline siseparkla autodele ning 70-kohaline jalgrattaparkla. Keskus annab püsivalt tööd ligi 500 inimesele.

Paljud olemasolevad kauplused läbisid renoveerimistööde käigus uuenduskuuri ning lisandusid mitmed maailmakuulsad kaubamärgid nagu Stenders, Laura Ashley, Tom Tailor, Cortefiel, Morgan ja women’secret. Täieliku muutuse on läbis ka keskuse suurüürnik Kaubamaja naiste- ja ilumaailm. Keskusesse lisandusid Tartu esimene Gustavi kohvik, Apollo raamatupoe kohvik Muinasjutt ning bistroo Romaan.

Tartu Kaubamaja on Lõuna-Eesti juhtiv moekeskus, mis avati Tartu südalinnas 2005. aasta sügisel ning tähistas mullu oktoobris 10. sünnipäeva. Keskus kuulub Tallinna Kaubamaja Grupi AS ettevõtete hulka. Rohkem informatsiooni www.tartukaubamaja.ee/.

Tallinna Kaubamaja Grupi ASi (http://www.tkmgroup.ee) kuuluvad Selver AS, Selver Latvia SIA, Kulinaaria OÜ, Viking Security AS, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, SIA TKM Latvija, KIA Auto AS, AS Viking Motors, KIA Auto UAB, Forum Auto SIA, TKM Auto OÜ, OÜ TKM Beauty, OÜ TKM Beauty Eesti, AS TKM King ning Rävala Parkla AS. Tallinna Kaubamaja Grupi 2015. aasta müügitulu oli 555 miljonit eurot. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil.

 

Illustreeriv pildimaterjal: https://www.dropbox.com/sh/e0b7f2ecs50qadj/AAC5Ukej90Rqj-KDGF0pO7_Ba?dl=0

 

Allikas: Tallinna Kaubamaja Grupi AS