Tormiks tasub valmis olla – kaitske kodust elektroonikat, puhastage hoov ning vältige puude alla parkimist

tormimurdTormiks tasub valmis olla – kaitske kodust elektroonikat, puhastage hoov ning vältige puude alla parkimist

Ilmajaam lubab lähipäevadeks tugevamat tuult, mis võib kaasa tuua palju varakahjusid ning elektroonikaseadmete rikkeid. Soovitame uurida oma kindlustusseltsist, kas teie kodune vara on ikka kindlustatud ning kaaluda ka vastutuse kindlustamist. Möödunud aasta 28 oktoobril möllanud torm põhjustas Ifi klientidele 162 kahjujuhtumit summas 500 000 eurot.

Soovitame hoovis kriitilise pilguga ringi vaadata ning kergesti lenduvad esemed tuule eest peitu panna. Sulgeda tasub uksed-aknad ning kodust lahkudes oleks mõistlik vooluseadmed võrgust lahti ühendada, et neid pinge kõikumiste eest kaitsta. Sõidukeid soovitame võimalusel mitte parkida puude alla ega nende lähedusse.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsa sõnul paneb torm proovile nii majade ehituskvaliteedi, puude tugevuse kui ka kindlustusseltside kahjukäsitluse võimekuse ning kvaliteedi. „Kõige kiiremini annavad tormile järele hoonete katused ning hoovis kasvavad puud. Inimesed peaksid arvestama, et varakindlustus korvab küll ära lennanud katuse kahjud, kuid kui tuul peaks selle lennutama parkivatele autodele või vigastab sellega naabermaja, siis teistele tekitatud kahjud korvab vastutuskindlus,“ sõnas Porss.

Porss lisab veel, et tormikahjud võivad paljudele olla esimeseks kokkupuuteks kindlustusseltsiga ning alles siis, kui inimene vajab reaalset abi, selgubki tema kindlustuslepingu headus ja seltsi usaldusväärsus. „Kvaliteetse abi aluseks on korralik kindlustusleping, kuid õnnetuse juhtudes on võtmesõnadeks kahjukäsitluse kiirus, kvaliteet ning professionaalsed koostööpartnerid,“ lisas Porss.

Kodukindlustus ei pruugi sisaldada kodus olevate asjade kaitset ning tihti inimesed seda ei tea. Tormiste ilmade eel oleks mõistlik oma kindlustusseltsi poole pöörduda ja kindlustuskaitse ulatust uurida.

Tänavu on If Kindlustusele tormist ning voolukõikumistest teada antud 441 korral. Kahjud maakonniti: Harjumaa 107, Tartumaa 61, Pärnumaa 31, Jõgevamaa 27, Raplamaa 26, Viljandimaa 26, Ida-Virumaa 25, Järvamaa 25, Võrumaa 20, Lääne-Virumaa 20, Põlvamaa 20, Valgamaa 19, Läänemaa 16, Saaremaa 10 ning Hiiumaa 8.

Palume kahjuavaldused täita Ifi e-büroos www.if.ee, küsimuste korral aitab Kindlustustelefon 1211.

if kindlustus