Uued trendid kontoriruumide sisustamisel

Moodsad kontorid ei võta šnitti trendidest, vaid on ise trendide loojaks. Sestap on nüüdisaegsed tööruumid eripalgelisemad kui eales varem.

Kontori interjöör väljendab konkreetse ettevõtte iseloomu, tegevusvaldkonda, peegeldab firmas valitsevat atmosfääri ehk teisisõnu – kontoriruumide sisustus on osa ettevõtte identiteedist. Nõnda on äärmiselt keeruline öelda, mis täna on kindlasti moes ja mis mitte, kuna tõde on igaühel oma.

Küll aga on üks soovitus, mida trendika kontori sisustamisel kindlasti kõrva taha panna tasub – rohkem isikupära ja vähem püüdu mõjuda kui klassikalise büroo.

Toome ära mõned stiilivihjed, millest inspiratsiooni ammutada.

Miksides erinevaid stiile

Keskkonnasäästlik elustiil on jõudnud ka kontorisisustusse. Aina enam ettevõtteid kasutab interjööris taaskasutatud mööbliesemeid kombineerituna päris uute asjadega.

Näiteks restauraatori käe alt läbi käinud diivanid, sohvad, tumbad, tugitoolid loovad kontoris mõnusa hipserliku meeleolu ja sobivad suurepäraselt kokku tavaliste arvutilaudade ja töötoolidega.

Kui sobiva teise ringi mööbli leidmisega tekib raskusi, siis paljud tööandjad tellivad kontorisse eritellimusena valminud nüüdisaegset disainmööbli. Jutt käib jälle valdavalt pehmest mööblist või ühiskasutuses olevast mööblist (suured lauad- külalistetoolid, puhkenurga sisustus jms), mille kujundus lähtub näiteks ettevõtte logost või tegevusvaldkonnast.

Arvutiga töötamiseks on aga kindlasti vaja kontoritooli- ja lauda, neid on keeruline nišitootena tellina. Seetõttu tasub tutvuda Kaup24.ee e-poes pakutava kontorimööbliga – siit leiab kindlasti midagi!

Looduslähedased materjalid

Kipsi ja laminaadi asemel eelistatakse tööruumides aina rohkem naturaalset puitu või vineeri.

Põneva faktuuri ja mustriga dekoratiivsed puit- või vineerpaneelid seinas või naturaalsest puidust mööbliesemed toovad lakoonilisse kontorikeskkonda soojust ja hubasust.

Praktiline, ent samas ka huvitav lahendus on erinevad akustilised seinaplaadid (tekstiilist või näiteks okastest), mis summutavad müra, aga tekitavad hubase atmosfääri.

Vähem maast laeni seinu

Liigendatus on igas kontoris vajalik. Aeg-ajalt on tarvis koosolekuteks või kliendikohtumisteks privaatsemaid tingimusi ja see võimalus peab büroos kindlasti olema.

Täna ei jagada suurt ruumi kipsseintega väikesteks suletud kuubikuteks, mingi osa ruumi eraldamiseks on kasutusel klaasist lükanduksed. Nii säilib ruumis avarus ja valgus pääseb ka suletud klaasustest läbi.

Kombineeritud valguslahendused

Iseloomutu kontori ripplaevalgusti ja tüüpilise laualambi asemel või neile lisaks on populaarne elavdada töökeskkonda arvukate muude kohtvalgustitega.

Näiteks kohvinurka sobib ideaalselt suure kupliga põrandalamp, suured tühjad seinad on head süvistatavatele LED-valgustitele, söögilaua kohal võiks olla mõni dekoratiivse kupliga rippvalgusti.

Aina menukamad on ka pinglaed, mis loovad lisaks ruumi valgustamisele (sõltuvalt pildist) kontorisse ainulaadse aura.

Valgusallikate valikul tuleb hinnata ka nende värvust – ere tööstuslik valgus mõjub silmadele halvasti, mistõttu tasub eelistada mahedamaid ja soojemat toone.

Hea valiku erineva tegumoega valgusteid leiab Kaup24.ee veebipoest.

Lopsakad toataimed

Tillukesed kaktused on ju toredad ja vähenõudlikud, aga avaratesse ruumidesse sobivad pigem suured toataimed. Paljudes tänapäeva kontorites on isegi talveaiad või lopsakate roheliste taimedega siseterrassid.

Ei ole saladus, et rohelus mõjub siseruumides nii visuaalselt kui psühholoogiliselt hästi, mistõttu näeb maast laeni palme, ilupuid, troopilisi lilli ja muid toataimi aina suuremas koguses ka kontorites.

Mäng värvidega

Sisekujundajad julgustavad kontorisse tooma rohkem värve, et lõhkuda tavapärast halli-valge igavavõitu kooslust.

Selleks ei pea tegema midagi enneolematut: näiteks erksad punased, sinised või lillad töötoolid valge laua taga on juba piisav aktsent tekitamaks töösaalis lõbusama meeleolu.

Ühevärvilisi seinu ilmestavad lahedad kunstitööd või siis seinamaalingud. Originaalsus on kontorite sisustamisel aina tähtsam püüdlus, sest annab töökeskkonnale kordumatu isikupära.