Uus Maa alustas ajaloohõnguliste korterite müüki Tallinnas Kassisabas

Luise
Arendus Luise tänaval

Uus Maa Kinnisvarabüroo alustas koostöös Perton Ehitus OÜ ja Vanalinna Ehitus OÜ-ga korterite müüki kolmes puitmajas Tallinna kesklinnas, Kassisaba asumis, aadressil Luise25 ja 27.

“Pakutavate korterite seas on suurem osakaal väiksematel korteritel. Praegu on ostjatel võimalik veel planeeringuid muuta ja valida siseviimistlust,“ kommenteeris korterite müüki korraldav Uus Maa Kinnisvarabüroo kutseline maakler Margit Sild. „Majade juures on põlispuudega suur, ligi paarituhande ruutmeetrine hoov, mis koos vahvate puitmajadega tekitab kena, Kassisabale kohase elukeskkonna.“

Hoonete ajalugu ulatub 120 aasta tagusesse aega. Nimelt projekteeris arhitekt Knüppfer 1894. aastal Luise 25 kinnistu omaniku Abram Tennebergi palvel sinna kaheksa korteriga kahekorruselise puitelamu (roheline maja). Samal aastal projekteeris arhitekt K. Wilcken sinna kõrvale, aadressile Luise 27, puidust pooleteist-korruselise elamu (sinine maja). Mõlemad hooned projekteeriti rikkaliku puitdekooriga, mis oli Kassisaba asumile iseloomulik. 1899. aastal esitas arhitekt Herastov linnavalitsusse kinnitamiseks antud kinnistu hoovimaja (beež maja) projekti.

Nüüd, enam kui sajand hiljem, taastatakse kolm maja tervikuna ning renoveeritakse täielikult nii väljast kui seest. Värvivalikus on arhitektid soovinud tuua piirkonda sobivaid iseloomulikke toone – rohelist, sinist ja beeži.

Rohelisel majal laiendatakse elamispinnana katusekorrus, sinine maja saab uue kuue ja beežil hoovimajal ehitatakse juurde uus osa ning luuakse elamispinnad ka sokli- ja katusekorrusele.

Kolmes majas on kokku 23 korterit, mille üldpinnad on vahemikus 28-94,3 ruutmeetrit. Parkimiskohti jagub suletud hoovis iga korteri autole ja krundi lõunanurka tehakse lastele liivakast. Renoveerimistööd lõpetatakse 2015. aasta algul.

 

Allikas: Uus Maa Tallinn
Aadress: Rävala pst 6 III korrus, 10143 Tallinn
Avatud: E-R 9.00 – 18.00