Uus suund Eesti kinnisvaras – virtuaalreaalsus

Kalle Aron VR prillidega / Fotograaf: Jake Farra
Kalle Aron VR prillidega / Fotograaf: Jake Farra

Virtuaalreaalsus muudab korterite ostuprotsessi

 Scandium Kinnisvara on esimesena Eestis valmis saanud virtuaalreaalsuse ehk VR täislahenduse, mis võimaldab ringi käia veel ehitamata korterites. Kasutades VR prille, on võimalik külastada tulevasi kortereid ja üldalasid, katsetada siseviimistluspakette ja kontrollida majast avanevat vaadet.

 Virtuaalreaalsus on uus sõna kinnisvaras, mis muudab viisi, kuidas oleme harjunud kortereid ostma. Ligi 85% korteritest ostetakse enne maja valmimist, tihti ka enne ehitustööde algust. Vähem kogenud ostjal on keeruline plaanilt aru saada, millise suurusega saavad olema tulevased ruumid, kui kõrged laed ja millised vaated saavad avanema kõrgematest akendest.

Scandium Kinnisvara pakub esimese Eesti kinnisvaraarendajana VR täislahendust, võimaldades klientidel Tartu DUO Loftide tulevasi kortereid ja ka fuajeesid uudistada juba enne ehitustööde algust. Virtuaalreaalsuses üles ehitatud korterid vastavad täpselt korterite tegelikele mõõtmetele, aknast avaneb reaalne vaade ning sisustus on kokku pandud toodetest, mida kliendid ka tulevikus oma korteritesse soetada saavad.

DUO Loftid Loft 33 elutoa vaade
DUO Loftid Loft 33 elutoa vaade

Kalle Aron, Scandium Kinnisvara tegevjuht: “Virtuaalreaalsus on tulnud, et jääda ja oli vaid aja küsimus, et sellega kinnisvaras tõelist lisaväärtust pakkuda. On tõsi, et täna on eeltöö korterite ülesehitamiseks VR süsteemi päris töö- ja ajamahukas, kuid ehe emotsioon ja klientide kindlustunne, et ostetavast tootest saadakse aru, on seda väärt. Lisaks saab seda väga hästi kasutada juhtudel, kus kinnisvaraobjekt ning klient paiknevad eraldi linnades. Tallinnas elaval investoril ei ole tarvis Tartusse korterit vaatama sõita, piisab meie kontorisse tulekust ja prillide abiga saame ta hetkega Tartus asuvasse majja teleporteerida. Väga mugav lahendus aja väärtust hindavale kiire elutempoga kliendile!”

“Kolmas suur eelis on võimalus katsetada erinevaid siseviimistluspakette. Kui väikese plaadi- või parketinäidise põhjal on kliendil tihti keeruline valikut teha, siis VR-is saab ühe nupulevajutusega võrrelda erinevaid põrandamaterjale konkreetses korteris ning testida vannitoas eriilmelisi plaatimislahendusi. Virtuaalses vannitoas viibimine annab oluliselt teistsuguse vaate, kui vaid 3D pilt või tükike keraamilist plaati,” kommenteeris Aron.

Esialgu on virtuaalreaalsuse lahendus saadaval Scandium Kinnisvara DUO Loftide projektil, lisainfo www.duoloftid.ee. VR saab proovida nii Tallinnas Scandiumi kontoris kui ka Tartus Domus Kinnisvara kontoris.

Scandium Kinnisvara on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis on spetsialiseerunud nutikate väikekorterite ja üürimajade loomisele. Projektide fookuses on uute tehnoloogiate juurutamine eesmärgiga tagada investoritele lihtne haldus, ajas suurenev tootlus ja elanikele säästlikud ja mugavad kodud.Scandium Kinnisvara tegeleb lisaks kinnisvaraarendusele üürikinnisvara haldamise ja kinnisvarainvesteeringute juhtimisega. www.scandium.ee