Volvo ehitustehnika esindaja Swecon sai uue keskuse Rae valda

Volvo ehitustehnika ainsa volitatud esindaja Eestis, Swecon ASi  uus teeninduskeskus ehitati Tallinna ringtee äärde Rae valda Kurna külla, arvestades ehitustehnika müügiks vajalikku ruumi ja piirkonna lähiaastate arengupotentsiaali. Keskuse ehitas Mapri Ehitus.

Merle Kurvits, Swecon ASi tegevjuht ” Sweconi uus töökoda ja kontor on esimene hoone, mis on ehitatud just täpselt meie vajadusi ja ootusi silmas pidades ning võimaldab teostada teenindust kõikidele Volvo ehitustehnika masinatele olenemata suurusest. Keskus on loodud, pidades silmas tulevikuvajadusi nii kontori- kui ka töökoja poolel.”

“Asukoha valikul Tallinna piirkonnas lähtusime heast nähtavusest põhimaanteele ja suure gabariidiga masinate kergest ligipääsetavusest töökotta. Volvo ehitustehnika sisaldab valikut alates miniekskavaatoritest; – laaduritest kuni suurte 95tonni kaaluvate masinateni. Töökotta mahub korraga näiteks kaheksa L120 seeria laadurit. Masinate esitlusplatsi mõõtmed on piisavalt suured, et välja panna kuni 30 suuremat masinat. Lähiaastatel üle tee kerkiv Ikea keskus toob kindlasti piirkonda veel lisaväärtust,” räägib Sweconi juht.

 Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht: “Harjumaa on kujunemas järjest suuremaks eri ettevõtete tõmbekeskuseks ning Tallinna ringtee äärsed alad on lähimate aastakümnete jooksul kiiresti arenev piirkond. Iga hoone, mis ehitatakse spetsiifilisi nõudeid arvestades, paneb ehitajale suure vastutuse. Sweconil olid mitmed spetsiifilised vajadused, millele vastamine tegi keerulisena tunduvad ehituslikud ülesanded lihtsamaks ning kompromiss ootuste ja tegelikkuse vahel ei erine, sest koostöö tellijaga sujus.”

 Peeter Antsov, Mapri Ehituse projektijuht ütleb, et ehituslikult tegi projekti eriliseks masinate remondiala põrand, mis tuli teha suure kandevõimega. Põrand peab kandma nii hooldusse tulevat 45 tonnist kolmeteljelist dumper-veokit kui ka 95 tonnist lintekskavaatorit.

Sweconi uus keskus on sandwich-paneelidest seinte ja lamekatusega kontor-teeninduskeskus. Hoone kontoripoolse sisekujunduse tegi Liina Vaino firmast Lennuk Sisearhitektid. Suurt rõhku büroo kujundamisel pandi akustikale ja ergonoomilisusele ning läbimõeldud valgustus annab kõigele eraldi lisaväärtust. Laed on viimistletud puit- või moodulripplagedega või jäetud betoonist kattega. Mööbel toetab töötajate ergonoomikat. Talvisel ajal masinate hooldustelt saabuvaid tehnikuid ootab soe saun ja mugavad riiete vahetusruumid. Töökoja poolel on läbi mõeldud kõik kommunikatsioonid, et toetada mehaanikute igapäevatööd. Energiatõhususelt kuulub hoone B klassi, energiatõhususarv 130 kWh/m2a. Hoone katusele on paigaldatud päikeseelektrijaam võimsusega 24,75 kW.

Huvitav lahendus on varuosade vertikaalne automaatladu Kardex Remstar Shuttle, mis hoiab kokku lao põrandapinda, toetab laotöötaja ergoomikat tööprotsessis ja mahutab kuni 120 tonni varuosi. Keskus asub Õlleköögi teel Maxima logistikakeskuse lähedal.

Mapri Ehitus OÜ on Eestis ja Lätis tegutsev ehitusettevõte, mille tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2019. aasta konsolideeritud ehitustööde maht oli ligi 86 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 120 inimesele.