YIT alustab Tammsaare teel uue korterelamu ehitamist

YIT Eesti alustab Tallinnas Mustamäel uue kuuekorruselise kortermaja ehitamist, maja valmib jägmise aasta sügisel.

A.H. Tammsaare tee 89a korterelamu ehitatakse väljakujunenud  Mustamäe elurajooni sisekvartalisse. Arhitekt Kaja Tuhkaneni poolt projekteeritud hoone sobib nii vormilt kui olemuselt olemasolevasse keskkonda. Maja tumedale fassaadile lisavad mängulisust kontrastiks olevad heledad detailid koos eri mõõdus ja raamistikus akende ning rõdudega.

Uude kuuekorruselisesse kahe trepikoja ja liftidega korterelamusse ehitatakse kokku 64 kodu. „Näeme Mustamäel nõudlust uute korterite järele, sest korteriostjad hindavad ühest küljest uusehituse kaasaegset siseviimistlust ja planeeringut ning teisalt aktiivse linnainimese jaoks mugavat elukeskkonda. Tammsaare teel on läheduses koolid, lasteaiad, moodsad kaubanduskeskused koos meelelahutusega ning kiire ühistransport,“ selgitas AS YIT Eesti juhatuse esimees Margus Põim. Kuna korteriostjad on kodu ostes aina nõudlikumad, on B-energiaklassiga kodude ruumilahenduse planeerimisel silmas peetud tänapäevase inimese vajadusi. Majas on nii funktsionaalseid ühe- kui ka avaraid neljatoalisi läbimõeldud planeeringuga kaasaegseid kortereid. „Siinsed korterid sobivad noorele esimeseks koduks, tegusale linnainimesele ja peredele avaraks uueks koduks. Peredele sobivates 3-4-toalistes korterites on elutuba ja köök planeeritud hoone nurka, mistõttu asuvad aknad kahes ilmakaares ja loovad ruumi väga valgusküllaseks. Samuti kuub Iga korteri juurde samal korrusel asuv praktiline panipaik,“ märkis Põim. Kõikidel kodudel on vaadete nautimiseks rõdu. Väikseim korter on 27,6 m2 ja suurim 84,2 m2.

Tammsaare tee 89a koduõue haljastuse valikul on lähtutud piirkonnale iseloomulikest puu- ja põõsaliikidest. Kõrghaljastusena istutatakse mände, vahtraid, kevadeti kaunilt õitsvaid sireleid ja kirsipuid ning madalhaljastusena pakuvad õiteilu põõsasmaranid ja enelad. Haljasalale rajatakse erinevate atraktsioonidega mänguväljak koos vaba aja veetmise võimalustega. Parkimine on lahendatud osaliselt esimese korruse tasapinnas hoonealuste väliskeskkonnale avatud parkimiskohade näol ning osaliselt maa-aluses parklas.

Tammsaare tee 89a hoone valmib 2019. aasta sügisel.

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie 2017. aasta pro forma käive oli üle 3,8 miljardi euro. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com

Allikas: YIT Eesti AS