YIT ja Lemminkäinen ühinesid, et luua Põhja-Euroopa linnakeskkondade arendamise juhtivettevõte

Kaks üle saja aasta vanust Soome ehitusettevõtet, YIT ja Lemminkäinen, ühinesid 1. veebruaril 2018. aastal. Nüüdsest tegutseb ettevõte YIT nime all.

Ühinenud YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa üks olulisemaid ehitusettevõtteid. YIT arendab ja ehitab kortereid, ärihooneid ning elukeskkondi. Samuti on YIT spetsialiseerunud keerulistele infrastruktuuri ehituse- ja asfalteerimistöödele. 2016. aastal oli uue YIT kombineeritud netokäive ligi 3,4 miljardit eurot ning ettevõttes töötas enam kui 10 000 töötajat.

Koos klientidega loob YIT funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ning jätkusuutlikumaid linnu ja keskkondi. YIT tegutseb üheteistkümnes riigis: Soome, Venemaa, Rootsi, Norra, Taani, Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi Vabariik, Slovakkia ja Poola.

Üheskoos saab ettevõte pakkuda järjest mitmekesisemaid teenuseid ja lahendusi elamute ja ärihoonete ehitamisel ning renoveerimisprojektide ja taristuprojektide teostamisel (sh katendid). YIT eriliseks tugevuseks on nõudliku linnaruumi arendamine ja piirkondlike projektide teostamine, mis annab ettevõttele võimaluse tänasest oma oskused ja teadmised ühendada.

Ühinemine loob majanduslikult tugeva ettevõtte, kus linnakeskkonna arendus on majanduskasvu ja kasumlikkuse võtmetegur. Ettevõtete tegevusvaldkonnad täiendavad ja tasakaalustavad üksteist ning vähendavad tundlikkust majandustsüklite suhtes.

„Ühinemine on meie jaoks strateegiliselt oluline samm, mis loob platvormi üheks Põhja-Euroopa ehitusturu suuremaks linnaarendusettevõtteks kasvamiseks. Usun, et ühinemine loob ettevõtte, mille aktiivsed arendustööd muudavad kliendikogemuse ja firma konkurentsivõime veelgi paremaks. Samuti loob ühinemine uusi karjäärivõimalusi näiteks niisuguste keerukate projektide näol, mis ühendavad endas infrastruktuuri, äriruumid ja eluasemed,” ütles YIT Corporationi president ja tegevjuht Kari Kauniskangas.

Rohkem teavet YIT kohta leiad aadressilt www.yitgroup.com