5 PROFESSIONAALI, KES AITAVAD KINNISVARA KIIRELT JA PARIMA HINNAGA ÜÜRILE ANDA

Foto Unsplash

5 PROFESSIONAALI, KES AITAVAD KINNISVARA KIIRELT JA PARIMA HINNAGA ÜÜRILE ANDA

Paljud meist unistavad kinnisvarast, mis tooks sisse passiivset tulu. Usaldusväärse ning korralikku üürniku leidmine, kes maksaks rohkem, kui teiste sarnaste turul olevate pakkumiste eest võib aga olla stressirohke. Selleks, et protsess kulgeks võimalikult kergelt soovitab GetaPro.ee viit professionaali, kelle abiga on võimalik sul oma kinnisvara kiirelt ja parima hinnaga üürile anda. 

SISEVIIMISTLUSE SPETSIALIST: KERGE KOSMEETILINE REMONT 

Mõistlik on investeerida väike summa kosmeetilise remondi jaoks, kui korter on olnud üürniku käes või omanikud on ise seal sees elanud. Põhjuseid selleks on mitmeid. 

Esiteks, kui üürileping lõpeb ja tagastatakse võtmed, siis vaadatakse üle kõikvõimalikud vead või tekitatud kahjud. Teiseks, leiab värskenduskuuri läbinud elamispind üürniku kiiremini.

Kolmandaks, on võimalik värskelt renoveeritud korteri eest küsida kõrgemat hinda ning remondikulud tagasi teenida.

Neljandaks, hiljuti remonditud pinna üürnikud on ettevaatlikumad, et mitte rikkuda värskelt värvitud seinu või põrandaid.

Väiksemate kosmeetiliste remonditööde maksumus võib olla varieeruv. See oleneb töö mahust ja keerukusest. Näiteks kui kahetoalises korteris on vaja renoveerida puitpõrand, eeldusel et see on varasemalt restaureeritud ning vuuke pole vaja pahteldada, võib eeldatav maksumus olla 17-20 /m2. Hind sisaldab materjale ja ka lakki. Kui sama tööd on vaja teha vanal värvitud põrandal, siis orienteeruv maksumus võib ulatuda 35-40 euroni ruutmeetri kohta. Parketi puhul jääb hind 15-20 /m2 vahele. 

Ehitus- ja viimistlustööde spetsialist Gunitis soovitab hinna ja kvaliteedi osas parima pakkumise leidmiseks võrrelda mitme meistri pakkumisi ning alles seejärel teha valik. www.GetaPro.ee portaalis on seda väga lihtne teha, piisab vaid tellimuse loomisest ja spetsialistid ise hakkavad oma teenuseid pakkuma. Võimalik on vaadata valitud tegija arvustusi ning küsida ka fotosid tehtud töödest, et olla kindel tegija oskustes.

PUHASTUSSPETSIALIST: KORISTUS 

Kelle meist meeldib pesta peale eelmisi elanikke põrandaid, aknaid, pliiti ning vannituba? Parem on see töö usaldada spetsialistide kätte. Puhastusspetsialisti Sabina sõnul on professionaalselt koristatud pinda välja üürida palju kiirem ja lihtsam, sest täiuslikult puhas ja värske ruum tekitab tunde nagu korter oleks peaaegu uus.

Korteri või eramaja üldkoristus maksab 2-4 €/m2. Sabina rõhutab, et hind sõltub mitmetest asjaoludest:

  • kas aknapesu kuulub hinna sisse;
  • kui lihtne või raske on puhastamist vajavate pidadeni jõuda;
  • kas piisab tavapuhastusest või on vaja erivarustust;
  • kas tegemist on uue või vana elamispinnaga;
  • kas korter vajab puhastust peale üürnike välja kolimist või remonti;
  • kas tubades on mööbel olemas jne.

Lisaks sõltuvad kulud ka kliendi nõudmistest puhastusvahendite suhtes. Näiteks ökoloogiliste toodetega on pindu raskem puhastada, seetõttu on ka maksumus suurem. Kogenud koristaja teeb tööd kordades kiiremini ja tõhusamalt, kui omanik ise ning raha, mis kuluks puhastusvahendite ja seadmete ostmiseks on võrdsed summadega, mida makstakse professionaalidele korteri läikima löömise eest. Samuti saab lisada üürilepingusse punkti, et üüriperioodi lõppedes tuleb ruumides teha üldkoristus, mille kulud katab üürnik. 

FOTOGRAAF: OBJEKTIDE PILDSTAMINE

Kui kodu läigib puhtusest ning värske remont paneb silmad särama, siis on aeg see ka fotodele jäädvustada! Fotod on hinna järel üheks olulisemaks teguriks, mis suurendab huvi konkreetse kinnisvara vastu. Soovitatav on usaldada see ülesanne professionaalsele fotograafile, sest nutitelefoniga tehtud pildid ei suuda kirjeldada objekti kõiki parimaid omadusi ning kvaliteeti. Tihti tõstavad head jäädvustused kinnisvara väärtust, sest suurepärastest fotodest inspireerituna langetab potentsiaalne üürnik kiiremini otsuse ning võimalik, et lepib ka kõrgema üürihinnaga. Oluline on, et fotodel kujutatud ei erineks oluliselt tegelikkusest. Üldiselt kogenud fotograaf teab, kuidas saavutada soovitud tulemust, näidates elamispinda parimas valguses.

Inimesed armastavad silmadega ja esmamulje on väga oluline. Kui soovite oma kinnisvara kasumlikult ja kiiresti müüa või välja üürida, peate tagama kvaliteetsete fotode olemasolu. Kuulutuste visuaalne pool võimaldab tulevasel omanikul või üürnikul saada täielikku ülevaadet kinnisvarast, selle planeeringust ning tunda ka üle-üldist atmosfääri. Ilusate fotodega kuulutustes on alati ka vaatamisi palju rohkem. 

“Mida kvaliteetsemad on fotod, seda rohkem vaatamisi ja ka inimesi, kes soovivad objekti ka päriselus näha, mis omakorda tähendab rohkem võimalusi kasumliku tehingu kiireks sõlmimiseks.”jagab oma kogemust Photored stuudio peafotograaf ja projektijuht Maris.

Fotograaf tuletab ka meelde, et enne pildistamist tuleb rõhku panna kodu puhtusele ning samuti ära panema ebavajalikud asjad, mis omanikel on plaanis endaga kaasa võtta. Iga pisiasi loeb! “Nagu näitab minu isiklik kogemus, siis kvaliteetsete fotode postitamine kinnisvaraportaalidesse aitab leida uusi üürnikke juba kahe tunniga.” lisab Maris.

JURIST: VAJALIKE DOKUMENTIDE ETTEVALMISTAMINE

Kui oled otsustanud oma kinnisvara üüriturule viia, siis peab hoolitsema mitte ainult hea hinnaga üürniku leidmise, vaid ka ametlike dokumentide nõuetekohase vormistamise eest. Sellest selgitab lähemalt juris Pauls.

Jurist selgitab, et seaduse silmis ei ole kirjaliku üürilepingu sõlmimine valiku küsimus, vaid määrustes ettenähtud kohustuslik nõue. “Näiteks kui tehingu osapooled on kokku leppinud konkreetses üürisummas, selle tasumise korras ning üürilepingu muudatustest, siis suure tõenäosusega ei teki üürnikul hiljem võimalust esitada üürileandjale põhjendamatuid vastuväiteid. Samuti on kaitstud ka üürnik ise võimaliku omavoli eest, kui ta näiteks otsustab ühepoolselt muuta üüri summat, tasumise korda vms. Kui vaidlus läheb kohtusse, on kirjaliku kokkuleppe olemasolul õigus ja eelised sellel poolel, kelle õigusi rikuti.” selgitab Pauls.

Rääkides vajalikest dokumentidest, tuletab jurist meelde veel üht olulist nüanssi ehk kodukindlustust. “Kindlustusandjate pakkumised kodu kindlustamiseks võivad olla erinevad, kui eesmärk on välja üürimine. Tõenäoliselt tuuakse riskina välja pahatahtliku või raske hooletuse tõttu tekkinud kodukahjukindlustus, mis peab olema poliisil konkreetselt kirjas ja omakorda tõstab ka kindlustusmakset. Siinkohal on väga oluline lisada, et tekitatud kahju hindamiseks, kindlustusjuhtumiks tunnistamiseks ja hüvitise maksmiseks on eeltingimuseks kirjalik üürileping üürileandja ja üürniku vahel. Nii on see ka muude kindlustusriskidega, mis kaasnevad üürnikuga, näiteks hüvitis üüritulu saamata jäämise korral. Sellise kindlustusriskiga kohustub kindlustusandja näiteks tulekahju korral hüvitama täiendavalt korteri omanikule üürnikult saamata jäänud üüri kui üüripind on muutunud elamiskõlbmatuks.“selgitab jurist.

Üürnik võib tekitada kahju mitte ainult kindlustatud eluasemele, vaid ka naabritele, kui ujutatakse üle allolev korter. Juba seetõttu on kinnisvara omanikul soovitatav oma tsiviilvastutus kindlustada. Regressinõuet saab esitada ka üürileandja enda vastu, seega on soovitatav üürileandjal samuti mõelda tsiviilvastutuse kindlustamisele.

KOLIMISTEENUS 

Me kõik oleme vähemalt korra elus pidanud kolima ja ilmselt ei ole see olnud just meeldivamaid tegevusi. Kui su asjad on veel jäänud üürikorterisse ja oleks vaja need uude koju kaasa võtta, siis on lihtsam usaldada see asjatundjatele, et säästa oma aega, tervist ning närve. Professionaalsed kolijad teavad hästi, kuidas asju õigesti paigutada ja pakkida, et need kiirelt ning kompaktselt autosse laadida ilma esemeid kahjustamata. Sihtkohta jõudes pakivad kiiresti lahti ning panevad kõik oma kohale. Pöörame tähelepanu ka sellele, et ise ilma spetsiaalsete seadmetega transportides on oht vigastada oma selga, seega on ohutum usaldad see töö kogenud spetsialistidele. 

Kui tunned, et eluaseme väljaüürimis protsess nõuab liiga palju pingutust ja aega, on alati võimalus usaldada see sertifitseeritud maaklerile, kelle leiab www.getapro.ee ‘st.