Arco Vara asutas ehitusettevõtte Arco Tarc ja võtab peatöövõtu enda kätte

Miko Niinemäe Foto: Daisy Lappard

Elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara AS asutas tütarettevõtte Arco Tarc OÜ, mis hakkab tegelema ehituse peatöövõtuga. Uue ehitusfirma esimene projekt on Stroomi ranna-äärne Kodulahe Rannakalda elamuarendus.

Arco Vara tegevjuht Miko Niinemäe selgitas, et vajadus oma ehitusfirma järele tekkis arendusmahtude kasvamisest ja Arco Vara arenduste ajakavast, kus on tekkinud selged pikaaegsed ehitusmahud. “Lisaks jõudsime olukorda, kus mitmed ehitusettevõtted ei olnud valmis pikaajalisi ja mahukaid lepingud sõlmima, kuid Arco Vara soovib ise olla oma ärilise ajakava peremees,” ütles Niinemäe.
Arco Tarc OÜ on 100% Arco Vara AS tütarettevõte, mille peamiseks ülesandeks on Arco Vara grupi arenduste ehituse peatöövõtt. “Ehitusettevõtte marginaal Arco Vara arenduste ehitusel on piiratud, see tähendab, et ehitusettevõte tegutseb kogu arenduse kasumlikkuse nimel ega ole iseseisev kasumiüksus,” toonitas Miko Niinemäe.
Tema sõnul oli ehitusettevõtte loomisel ülitähtis panna kokku kogenud kogenud meeskond, milleks avanes sobival ajal hea võimalus. Arco Tarc OÜ esimeseks objektiks on Kodulahe Rannakalda arendus, mis on esimesel aastal ettevõtte ainus ehitusprojekt. Pikemas plaanis hakkab Arco Tarc pakkuma ehitusteenust ka teistele arendajatele, kuid prioriteediks jäävad Arco Vara arendusobjektid.
Rannakalda kodude ehitus algab käesoleva aasta esimeses kvartalis. Tegemist on Kodulahe kvartali uue etapiga, mida Arco Vara rajab Merimetsa piirkonda Stroomi ranna äärde kõige merepoolsemale kinnistule. Lammi 8 aadressile valmivasse Rannakalda uusarendusse ehitatakse 108 kodu, korterid on kuni viietoalised. Lisaks on Rannakaldasse ette nähtud ka viis äripinda.
Rannakalda etapi valmimine on planeeritud aastasse 2023. Investeeringu suuruseks on Arco Vara kavandanud 26 miljonit eurot.
 
Arco Vara on rahvusvaheline kinnisvarakontsern, mis tegeleb elukeskkonnale lisaväärtust loovate arendusetega. Arco Vara põhitegevuseks on terviklike elukeskkondade ja nendega seonduva ärikinnisvara väljaarendamine. Arco Vara põhiturgudeks on Eesti ja Bulgaaria. Emaettevõte Arco Vara AS loodi 1992. aastal Eestis ja on alates 2007. aastast olnud noteeritud Nasdaq Tallinn väärtpaberibörsil.