Bonava on esimene elamuarenduse ettevõte Eestis, kes läks täielikult üle roheenergiale

Uus-Mustamäe / FOTO: Ivan-Boglajev
Uus-Mustamäe / FOTO: Ivan-Boglajev

Kinnisvaraarendaja Bonava Eesti üksus sõlmis ASiga Eesti Energia roheenergiale ülemineku lepingu. Edaspidi kasutab Bonava Eestis kõikidel oma ehitusobjektidel ainult roheenergiat. Rohelise Energia tootmiseks kasutatakse 100% taastuvaid energiaallikaid, peamiselt päikese-, tuule- ja hüdroenergiat.

Bonava Eesti tegevjuhi kohusetäitja Taavi Soorm ütles, et kuna ehitus on energiamahukas valdkond, siis otsitakse Bonavas pidevalt lahendusi, kuidas vähendada süsinikdioksiidi heitkoguseid ja aidata kaasa kliimamõjude leevendamisele.

“Rohelisele energiale üleminek on lihtsaim ja kõige keskkonnasõbralikum muutus, millega saame vähendada oma ettevõtte keskkonnajalajälge,” märkis Soorm.

Eesti Energia klienditeenuste valdkonna Eesti turu juhi Dajana Tiitsaare sõnul on tal rõõm näha, et taastuvenergia kasuks otsustab üha rohkem ärikliente, kes moodustavad valdava osa kogu Eesti elektritarbimisest.

“ Äriklientidel on suur kaal taastuvenergia laiemal kasutuselevõtul ja valdkonna kiiremal arengul. Soovime, et järjest enam ärikliente üle kogu Eesti valiksid taastuvenergial põhineva elektripaketi ning Bonava näitab enda otsusega kindlasti kogu ehitussektorile head eeskuju,“ selgitas Tiitsaar.

Bonava on ka esimene kinnisvaraarendaja Eestis, kes on saanud vastutustundliku ettevõtte kuldmärgise, millega tunnustatakse ettevõtteid, kes teadvustavad ja mõõdavad oma tegevuse mõju ühiskonnale.

Rohelise energia kasutamine pole mitte ainult viis ettevõtte energiatõhususe suurendamiseks, vaid ka võimalus panustada säästvasse kliimapoliitikasse. 2019. aastal liitus Bonava rahvusvahelise teaduspõhiste eesmärkide (Science Based Targets) algatusega, et aidata kaasa globaalsete kliimamõjude vähendamisele ning vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid.

Bonava on üks suurimatest uute kodude ehitajatest Eestis. 17 aasta jooksul on ettevõte arendanud ja müünud üle 2500 korteri.