Kolmest Soome suurimast tipparhitektuuribüroost saab ühinemisel turu suurim tegija

Soome arhitektuuriturg saab uue tegija, mis keskendub ambitsioonikale ja edasiviivale arhitektuurile. Arhitektuurifirma ARCO asutatakse Aihio Arkkitehditi, Arkkitehdit Soini & Horto ning Cederqvist & Jäntti Architects ühinemisel.

ARCO ühendab endas kolme ettevõtte teadmised ja ainulaadse projektiportfelli, moodustades Soome turul enneolematu tegija. Kolme firma liitumise tulemusena luuakse pea 190 professionaaliga kogukond ning ühtlasi tähendab see ka Soome suurima arhitektuuribüroo sündi. ARCO eesmärk on tugevdada arhitektuuri kui valdkonna arengut ja Soome arhitektuurialaseid teadmisi.

Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto ja Cederqvist & Jäntti Architects peavad teineteist põnevateks partneriteks ja on veendunud, et loodud kombinatsioon rikastab kõiki osapooli. Ühinemist võimaldab Soome erakapitalifirma Intera Partners.

Kõigil kolmel ettevõttel on ulatuslikud teadmised keeruliste linnastruktuuride kavandamise ja projekteerimise vallas. Aihio Arkkitehdit on tuntud ülikoolide ja haiglate projektide ning rahvusvaheliste arhitektuuribüroodega koostöö tegemise tõttu, Arkkitehdit Soini & Horto suurejooneliste renoveerimis- ja hotelliprojektide ning Cederqvist & Jäntti Architects mitmeotstarbeliste linnakvartalite loomise poolest.

ARCO juhtkonda kuuluvad tegevjuht Sami Horto, arendusdirektor Kalle Soini, arhitektuuridirektorid Tom Cederqvist ja Vesa Jäntti ning Tampere büroo arhitektuuridirektor Timo Meuronen.

„Rohkem häid päid annab meile võimaluse oma kliente tõhusamalt ja terviklikumalt teenindada ning luua ambitsioonikat arhitektuuri,” ütleb Vesa Jäntti. “Suurus pakub täiesti uusi eeliseid: näiteks saame korralikult investeerida digitaalsete võimete arendamisesse ja teabehalduse loomisse. Peame eriti oluliseks jätkusuutlike disainilahenduste viimist uuele tasemele,” jätkab Kalle Soini.

„Selliste ettevõtete kohta on teistes Põhjamaades juba julgustavaid näiteid. Firmad Rootsist ja Taanist näitavad, et ettevõtte suurus ei ohusta arhitektuuri, vaid vastupidi, ”ütleb Sami Horto. „Ühised ressursid ja asjatundlikkus loovad meile erakordseid võimalusi arhitektuurialaste oskuste arendamiseks,” jätkab Tom Cederqvist.

„Soovime üles ehitada kasvava platvormi jätkusuutlikule ja ambitsioonikale arhitektuurile ning valdkonna tippspetsialistidele. Rohkemad ressursid võimaldavad kindlustada projektide elluviimist. Paindlikkus, nobedus, teenuse kvaliteet ja mitmekülgsus tõusevad, ” võtab Timo Meuronen ühinemise kokku.

ARCO soovib olla Soome arhitektuuri teerajaja ning selle valdkonna kõige huvitavam, tõhusam ja usaldusväärsem ettevõte.