Laiendustööde järel tuleb Viljandi UKU Keskuse suurrentnikuks Sportland

Pildil UKU Keskuse laienduse kavand (allikas: EfTEN Capital).
Pildil UKU Keskuse laienduse kavand (allikas: EfTEN Capital).

EfTEN Kinnisvarafond AS ja Evicon Ehitus OÜ sõlmisid ehituslepingu Viljandis asuva UKU Keskuse laiendamiseks. Tööd algavad novembris 2021 ning keskuse omanikust fond investeerib laiendusse 1,64 miljonit eurot. Laienduse ankurrentnikuks saab Sportland.

„EfTEN on arendanud UKU Keskuse kinnistut 2010. aastast ning selle ajaga on keskusest saanud kaasaegse linnaruumi oluline osa. Algavate ehitustööde tulemusena valmib keskuse neljas ja viimane laiendus, millega lisandub 975 ruutmeetrit üüripinda. Sportlandi näol lisandub nüüd Viljandisse kauaoodatud täiendus spordi- ja vabaaja kaupade segmendis,“ ütles EfTENi Eesti kaubanduspindade ärijuht Toomas Õun.

Uku tänava suunas laienev keskus saab uue esindusliku fassaadi, peasissepääsu ja fuajee. Lisaks Sportlandile on uued rentnikud lemmikloomapood KIKA ja Pihlaka Kohvik ning suuremale pinnale kolib mänguasjapood Karupoeg Puhh. Keskuse üüripindadel tegutsevad veel Rimi, Apollo, Tele2, New Yorker, Pepco, Expert, Eesti Töötukassa jpt.

Laiendataval alal asuv ning arendaja algatusel paigaldatud 1941. aasta kommunismiohvrite mälestustahvel leiab uue silmapaistva koha uuel istumisalal keskuse ees.

UKU Keskuse arhitektuurilise lahenduse on loonud Muru & Pere OÜ arhitektid ning laienduse autoriks on Arhitektibüroo Tarbe.

EfTEN Kinnisvarafond AS-i portfelli kuulub 17 ärikinnisvara objekti Eestis, Lätis ja Leedus.

Pildil UKU Keskuse laienduse kavand (allikas: EfTEN Capital).

EfTEN Kinnisvarafond AS on 2008. aastal asutatud kinnine, alternatiivne investeerimisfond, mis investeerib rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse. Fondi vara valitseb fondivalitseja EfTEN Capital AS, mis tegutseb Finantsinspektsiooni järelevalve all. EfTEN Capital AS valitseb lisaks EfTEN Real Estate Fund III AS-i, EfTEN Kinnisvarafond II AS-i, EfTEN United Property Fundi ning usaldusfonde EfTEN Real Estate Fund 4, PEFoF ja EfTEN Residential Fund. EfTEN Capitali grupp (EfTEN Capital AS koos tütarettevõtjatega) valitseb 56 ärihoonet, kus tegutseb rohkem kui 1200 üürnikku. Valitsetavate hoonete turuväärtus on ligikaudu 800 miljonit eurot.