Maailma juhtivad kinnisvaraportaalid näitavad lisaks turuväärtusele piirkonna koolide pingerida ja kuritegevuse taset

Pilt on illustreeriv

SimilarWeb ja RIA.com Marketplaces OÜ analüüs näitab, milliste omadustega paistavad silma maailma viis juhtivat kinnisvaraportaali.

 1.     Zillow.com (USA). Maja müük on keeruline, kuid sellel veebilehel on kõik lihtne. Sotsiaalvõrgustike kaudu registreerimiseks kulub vaid mõni minut. Seejärel saab valida, kas „müün ise“ või „kasutan maaklerit“. Kui müüd ise, siis on kõik lihtne. Lisa foto ja kirjeldus ning kinnisvara ongi juba veebilehele üles riputatud. Maakleri kaudu käib samuti kõik mugavalt. Lisaks valikule „maakleriga“ võid valida piirkonna ja vaadata sedagi, milline maakler hakkab maja müüma. Veebilehel on olemas laenukalkulaator ja realiseerimiskeskus. Platvormi erijoon on spetsiaalselt väljatöötatud valem „Zestimate“, mis näitab summat, millega on võimalik maja müüa.

 2.     Realtor.com (USA). Teisel positsioonil on veebileht, mis samuti eristub lihtsuse ja tõhusa toimivusega. See veebileht sarnaneb zillow.com saidiga, kuid on ka erinevusi. Realtor.com võimaldab tutvuda nii piirkonna kuritegevuse taseme kui ka koolide pingeridade ja muude näitajatega. Pakutakse üksikasjalikku kirjeldust, kes kuulsustest ja millise hinnaga maja müüb, milleks on veebilehel omaette alajaotus.

 3.     Trulia.com (USA). Funktsionaalsuselt sarnaneb see saidiga realtor.com – samamoodi saab tutvuda koolide pingereaga, kuritegevuse tasemega ja saada ülevaade koolide, kaupluste ja restoranide paiknemisest.

 4.     Rightmove.co.uk (Ühendkuningriik). Rightmove.co.uk on maailmas populaarsuselt neljas kinnisvaraportaal ja seal saab vaadata kindlas piirkonnas müüdava kinnisvara hinda. Olemas on laenu- ja hüpoteegikalkulaatorid. Võib osaleda oksjonitel ja investeerida kinnisvarasse ning lisaks on juurdepääs majade ja korterite otsingule välisriikides.

 5.     Redfin.com (Ühendkuningriik). Veebileht filtreerib kogu kinnisvara ja viib inimesed kokku kõige usaldusväärsemate maakleritega. Veebilehel saab kinnisvara hõlpsasti otsida piirkondade järgi, näiteks just mereäärset kinnisvara. Kinnisvaraga tutvumiseks saab teha virtuaaltuuri. Iga maakleri juures on klientide arvamused ja nii saab üpris lihtsal viisil aimu, kas maakler vastab ootustele või mitte.

RIA.com Marketplaces OÜ haldab Ukraina juhtivat kinnisvaraportaali DOM.RIA.com ja Ukraina suurimat automüügiportaali AUTO.RIA.com.