Mustamäe pilvelõhkuja arhitektuurikonkursi võitsid Kadarik Tüür Arhitektid

Võistlustöö "KÄBI" / Kadarik Tüür Arhitektid
Võistlustöö “KÄBI” / Kadarik Tüür Arhitektid

Mustamäe kõrgeima, 24-korruselise kortermaja ja 6-korruselise büroohoone rajamiseks korraldas Scandium Kinnisvara arhitektuurikonkursi, millest võttis osa neli mainekat Eesti arhitektuuribürood. Valituks osutus võistlustöö KÄBI Kadarik Tüür Arhitektide poolt.

 Arhitektuurikonkursi kaudu laekus neli erinevat nägemust Eesti tipp-arhitektidelt, milline uus Lääne-Tallinna maamärk võiks välja näha,“ kommenteeris Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste. „KTA töö tugevuseks oli esteetiliselt kokkukõlav arhitektuurne lahendus olemasoleva Mustamäe keskuse hoonega, mille kõrvale uued hooned kerkivad. Samas saab hoone silmapaistvalt eristuma ümbritsevate heledate paneelelamute vahelt. Suured klaasitud rõdud, hästi läbilahendatud kodude planeeringud, panoraamvaated linnale ning elanikele mõeldud rikkalikud ühisalad muudavad tulevase hoonetekompleksi kvaliteetseks elukeskkonnaks nii täna piirkonnas juba elavatele peredele kui ka kaugemalt uue kodu otsijatele,“ rääkis Lüiste.

Võistlustöö "KÄBI" / Kadarik Tüür Arhitektid
Võistlustöö “KÄBI” / Kadarik Tüür Arhitektid

„Eskiisprojekti kavandades oli eesmärgiks luua terviklik ning multifunktsionaalne kvartal, mis koosneb tänasest Mustamäe keskusest ja kolmest uuest hoonemahust – kortermajast, büroohoonest ja parklast,“ kommenteeris Ott Kadarik Kadarik Tüür Arhitektidest võidutööd. „Kõrge kortermaja arhitektuurne idee väljendub pikkades ning mugava laiusega klaasitud rõdudes, mille kasutusaeg on ka aastaaegade vahetudes pikk. Katuseaed ja ülemistelt korrustelt avanevad hingematvalt kaunid vaated panevad tahtma omaenesegi elukohta vahetada,“ sõnas Kadarik.

Mustamäe tornmaja arendus koosneb kolmest osast – 24-korruselisest ühe- kuni neljatoaliste korteritega elumajast, 6-korruselisest büroohoonest ning 3-korruselisest parkimismajast. Arhitektuurikonkursil osalesid lisaks võitjale KTA-le Martin Aunin, Allianss Arhitektid ja KOKO Arhitektid. Arhitektuurikonkursi võidutöö on arendajale aluseks hoonetekompleksi kujundamisel.

Scandium Kinnisvara AS on laiahaardeline Eesti kinnisvaraarendaja, kes keskendub terviklike elukeskkondade arendamisele, kus kõik eluks vajalik oleks mugavalt lähedal. Roheenergia, jätkusuutlikkus ja taastuvatesse ressurssidesse panustamine on teemad, mida Scandium igapäevatöös edendab, mistõttu on ettevõte Rohetiigri esindusorganisatsiooni asutajaliige. Scandium arendab elukvaliteeti, luues inspireerivaid keskkondi.