Pro Kapital allkirjastas viimaste aastate suurima ühekordse müügitehingu koguväärtuses 16,16 miljonit eurot koos käibemaksuga

Pro Kapital allkirjastas Kalaranna Kvartali äripindade eelmüügilepingu väärtuses 13,40 miljonit eurot koos käibemaksuga. Suurtehinguga müüdi Uus Maa Ärikinnisvara OÜ vahendusel kokku 3811,2 m2, ehk kõik 25 Kalaranna Kvartali esimese ehitusetapi äripindadest. Samuti on pooltel täiendav kokkulepe järgmise etapi äripindade müügiks, mis lisab tehingu koguväärtusele 2,76 miljonit eurot käibemaksuga. Sellega ületab tehingu koguväärtus 16 miljonit eurot.  

Tallinna vanalinna piirile kerkiv Kalaranna Kvartal saab esimeseks päris oma liivarannaga elukeskkonnaks pealinnas. Kvartali ehitust alustati 2020 aasta alguses ning käimasoleva ehitusetapi käigus valmib 8 maja, hooneid ühendav linnaväljak ning Kalaranna pargiala. Samuti korrastatakse sadama- ning rannaala, kus suuresti säilitatakse olemasolev looduskeskkond. Esimeste majade, pargi-, sadama- ja rannaala valmimine jääb 2021. aasta suvesse ning kogu esimene etapp valmib 2022. aasta kevadel.

Kalaranna Kvartal

Pro Kapitali tegevjuhi Paolo Michelozzi sõnul toob Kalaranna Kvartal mereäärssesse piirkonda põhjamaist miljööd ning rikastab arhitektuuriliselt linnaruumi. „On positiivne, et siinset äridele suunatud ruumi hakkab kujundama meile sarnaste väärtushinnangutega omanik, kes võtab arvesse nii piirkonna ajalugu ja eripära kui elanike ja külastajate huve,“ sõnas Michelozzi. Ta märkis, et oluliseks lüliks suurehingu sõlmimisel oli Uus Maa Ärikinnisvara, kes hoolitseb kogu siinse rannikupiirkonna ärikinnisvara heaolu eest. „Lisaks kliendile leidsime Uus Maa näol ka väga sümpaatse ja pikaajalise partneri,“ sõnas Michelozzi.

Kalaranna Kvartal kujuneb tänu oma mereäärsele asukohale südalinna vahetus läheduses oluliseks lõimpunktiks nii elanikele kui külastajatele, tuues rannikualale suurlinnalikku rütmi. Kalaranna Kvartali südameks kujuneb maju ühendav väljak, mida ääristavad kõrgetele esimestele korrustele jäävad mitmekülgsed äripinnad, mis unikaalse asukoha tõttu kahtlemata populaarseks saavad. Siinne keskkond vanalinna külje all toob kvartalisse lisaks elanikele ka turiste ning linnaelanikke. Teisalt on kvartal arhitektuuriliselt lahendatud nii,  et tekiks tasakaal linnamelu ja elanikele meeldiva elukeskkonna vahel.

Kalaranna Kvartal

Uus Maa Ärikinnisvara OÜ juhatuse liikme, Eduard Sorokini sõnul on Kalaranna Kvartali puhul tegemist Tallinna mereäärse „Kuldse Miili“ olulise osaga, kus ühes punktis saavad kokku sadamapiirkonna, kesklinna, vanalinna, Kalamaja kui merepromenaadi jõujooned. Suurepärase arhitektuuri- ja funktsionaalsusega arendus jätkab Tallinna rohelise pealinna joont – nii suurt rõhku haljastusele ja avalikule ruumile ei ole ükski teine arendus seni pannud,“ märkis Sorokin. Samuti tõi Eduard Sorokin välja, et tehingul on Eesti ärikinnisvara kontekstis oluline tähendus. Nimelt sai tema sõnul sellega paika uus tänavatasapinna kaubanduspindade turuväärtuse benchmark. Ta lisas, et tuntud turuosaliste üürihuvi projekti pindade suhtes annab tunnistust,  et ärid on uueks majandustsükliks valmis. „Uus Maa Ärikinnisvara OÜ tänab tehingupooli usalduse eest!”, tervitas tehingut läbi viinud Eduard Sorokin koostööd.

_____________________________

Pro Kapital Grupp on enam kui 25 aastase tegevusajalooga börsiettevõte, kes loob linnaruumi rikastavaid, terviklikke ja mitmekülgseid elukeskkondi Baltikumi pealinna parimates asukohtades. Ettevõte on arendanud enam kui 270 000 m2 kinnisvara ning ligikaudu sama palju ootab veel arendamist.

Uus Maa Ärikinnisvara OÜ on dünaamiline ärikinnisvarale spetsialiseeritud konsultatsiooniettevõte, kus tänaseks 15 kõrge kvalifikatsiooniga spetsialisti ja lisaks hulk toetavaid teenuseid ja oskusteavet mida Uus Maa grupp on oma kliente teenindades kogunud juba viimased 29 aastat.

Galerii leiab siit.