Tabasallu rajatavas keskuses avab uksed Selver

Tuleva aasta suvel avab Tabasalu südames uksed uus kogukonnakeskus koos välituruga. Keskuse ankurrentnikuks on Selver, millest saab üks piirkonna suuremaid toidupoode.

Ligi 13 000-ruutmeetri suurune kogukonnakeskus koos välituruga loob uue perspektiivi kogu piirkonnale. Lisaks erinevatele büroo- ja teeninduspindadele arendatakse uue kolmekordse keskusega välja ka eraldi väiketootjatele suunatud väliturg ja põnevamaid maitseid pakkuv toidutänav.

„Kiiresti kasvavas ja arenevas Tabasalus on ruumi ja nõudlust kõige selle hea ja parema järele, mis on täna tavapärane Tallinna südames, Kalamajas ja Telliskivis. Tabasalu moodsasse kogukonnakeskusesse rajatavate toidutänava eriliste maitsete ning välituru kodumaiste väiketootjate sünergia loomulik osa on Selver. Tabasalu elanikud on pikisilmi just Selveri kauplust oodanud ja meil on väga hea meel see soov viimaks täita,“ ütles AS Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Tabasalu keskuse arendaja Reterra Estate OÜ tegevjuht ja partner Reigo Randmetsa sõnul on arendaja esimene eesmärk pakkuda piirkonna ligi 15 000 elanikule ja möödasõitjale võimalust tarbida kvaliteetseid ja vajalikke teenuseid mugavalt ning kodu lähedal.

„Kohalike seas Arbuusi ja Kuuse platsina tuntud asukoht Klooga maantee ääres on selleks ideaalne. Tabasalu keskus ei saa olema järjekordne ostukeskus – meie visioon on suurem. Sellest kujuneb kogukonna aktiivne ja kaasaegne tugipunkt, kuhu saab tulla perega, tarbida erinevaid teenuseid alates juuksurist ja apteegist kuni tervise- ja sporditeenusteni, osta turult kaasa värsket kohalikku kraami või hoopis luua töökoht uuele büroopinnale,“ ütles Reigo Randmets.

Uue A-energiaklassi hoonega ning kogukonnale suunatud kontseptsiooniga on eesmärk anda Tabasalu südamele uus hingamine.

Keskuses avatava Selveri supermarketi müügisaali suurus on pea 2000 ruutmeetrit.

Kaupluse arendamisel lähtutakse kõige kaasaegsematest ja keskkonnasäästlikumatest tehnoloogilistest lahendustest. Kogu külmapark on CO2-põhisel külmasüsteemil, mis võimaldab vanemate analoogidega võrreldes ligi viiendiku suurust energia kokkuhoidu. Külmasüsteemi jääksoojus kasutatakse omakorda ära maja ventilatsioonisüsteemis hoone ja tarbevee kütteks.

Kaupluse kõik segistid on varustatud aeraatoritega, mis hoiavad kokku tarbitava vee kogust.

Kokku hoitakse ka paberilt kasutades digitaalseid lahendusi nii puu– ja juurviljaosakonnas asuvate elektrooniliste hinnasiltide, reklaame edastavate digiekraanide ning Partnerkaardi digitšekkidega.

Tabasalu Selver avatakse 2022. aasta suvel. Tuleval aastal avab Selver kokku kaks uut supermarketit.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri jaeketti kuulub Eesti suurima kojuveopiirkonna ja käibega e-pood ning 72 kauplust, mille all on 114 000 ruutmeetrit müügipinda. Selveri kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja gruppi. Selver annab tööd ca 3200 inimesele. 2020. aasta konsolideeritud müügitulu oli 525,6 miljonit eurot ning kliendid tegid aasta jooksul 40,8 miljonit ostu.

www.reterra.ee