Pessiteade: RE/MAX Professionals soovitab: Kuidas müüa kinnisvara talvel?

Talv on kinnisvaraturul tavaliselt pisut keerulisem aeg. Lumine vaipkate, pori ja pimedus ei soodusta kinnisvara müümist. Talvel krundi või maja soetanut võib kevadel, lume sulades oodata ebameeldiv  üllatus. Enamik ostjaid on nendest ohtudest teadlikud ning seetõttu ootavad talvel pakutavale kinnisvarale ka mõnevõrra madalamat hinda. Samas on just praegu sobiv aeg tulla meie juurde konsultatsioonile ja teha ettevalmistusi müügi alustamiseks kevadel. Meie ettepanek on oodata müügiga kevadeni aga kui see võimalik ei ole, siis on meil mõned soovitused kinnisvara müüjatele:

1.     Tooge müügikuulutuses küttekulud eraldi välja. Viimaste aastate külmad talved on paljude ostjate jaoks toonud fookusesse küttekulud. Käesolev suhteliselt soe talv annab hea võimaluse rõhutada objekti madalaid kütte- ja ülalpidamiskulusid.

2.     Kinnisvara puhul on lisaks asukohale ja kvaliteedile väga oluline ka visuaalne esmamulje. Sellepärast teemegi me RE/MAX Professionalsis alati objektist profifotod ja soovitame seda kindlasti ka teile. Kui võimalik, siis tuleks lisaks talvel tehtud fotodele lisada ka suveperioodil tehtud pildid, et potentsiaalne ostja näeks, mis teda mõne kuu pärast ootamas on.

3.     Tehke kodu korda, visake mitte vajalikud asjad ära või viige hoiule.  Ostjad otsivad avarust ja seda eriti ajal, kui suurem osa tegevustest toimub siseruumides. Mida vähem on ruumis asju, seda avaram see tundub. Talvel tasub erilist tähelepanu pöörata esiku puhtusele, kuna see läheb väga kiiresti mustaks ja on samas esimene koht, mida ostja korteris või majas näeb.

4.     Ruumid peavad olema hästi valgustatud. Talvel, pimedal ajal on see eriti oluline punkt. Kui vaja, siis vahetage pirnid võimsamate vastu ja pange kõik tuled ostjate tuleku ajaks põlema.

5.     Kui te müüte maja, siis peaks kõnnitee olema kindlasti lume- ja jäävaba ning võiksite mõelda õueküünaldesse investeerimisele, see loob pimedal ajal sooja ja sümpaatse esmamulje.

6.     Olge hinna määramisel realistid. Ostjad teavad, et talvel müümine on raskendatud ja nad eeldavad selle võrra ka madalamat hinda.

Kui te lähtute nendest soovitustest ja turundate enda objekti professionaalselt nagu meie maaklerid, siis on teil konkurentide ees oluline eelis. Antud soovitused on ainult üks osa eduka  kinnisvaramaakleri tööst. Kui te soovite enda võimalusi täpsemalt teada, siis soovitame tulla meie juurde tasuta müügikonsultatsioonile helistades 6 071 071 või saates meili aadressile [email protected]. Meie konsultatsioon on tasuta ja ei kohusta teid milleksi.

 

 

Allikas: RE/MAX Professionals