Arco Vara aktsionärid kinnitasid kvartaalse dividendi

Neljapäeval toimunud kinnisvaraarendaja Arco Vara üldkoosoleku otsusel jätkab börsiettevõte oma senise kvartaalse dividendipoliitikaga ning maksab aktsionäridele lõppenud majandusaasta eest dividende 6 senti aktsia kohta kogusummas üle 623,000 euro.
Üldkoosoleku otsusega maksab elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara oma aktsionäridele juba järgmisel kuul dividende 2 senti, septembris 1 sent, detsembris 2 senti ja 2025. aasta märtsis 1 sent aktsia kohta. Kokku maksab Arco Vara aktsionäridele dividendi seega 6 senti aktsia kohta ning dividendidele makstav kogusumma on üle 623,000 euro. Praeguse aktsiahinna juures teeb see investoritele dividenditootluseks 3,9%, mis on samas suurusjärgus LHV Groupi tänavuse dividendiootusega.
Kui kvartaalsete dividendide saamise õigust omavate aktsionäride nimekiri fikseeritakse väljamakse kuu 6. kuupäeval, siis ex-kuupäev ehk enne mida aktsiaid ostes saab veel dividendist osa, on sellest päev varem.
“Juba 2021. aastal kavandasime dividendipoliitikat selliselt, et investor saaks pikaajaliselt kindel olla Arco Vara dividenditulus ja sellega planeerime jätkata ka edaspidi,” ütles esimese Eesti börsiettevõttena kvartaalseid dividende maksma hakanud Arco Vara juht Miko Niinemäe. Tema sõnul on viimase kolme aasta jooksul olnud investorite tagasiside nende dividendipoliitikale olnud vaid positiivne.
Lisaks dividendipoliitika vastuvõtmisele kinnitas Arco Vara aktsionäride üldkoosolek ka 2023. aasta majandusaasta aruande, mille kohaselt teenis kinnisvaraarendaja eelmisel aastal 18,34 miljon eurot tulu. Aktsionärid kinnitasid 2023. aasta majandusaasta puhaskasumiks 3.55 miljonit eurot, mis üldkoosoleku otsusega kantakse ettevõtte jaotamata kasumi hulka.
Üldkoosolekul tutvustas Niinemäe ka käesoleva majandusaasta eesmärke. 2024. aasta müügituluks prognoosib Eesti ja Bulgaaria turul tegutsev Arco Vara 24,9 miljonit eurot ning kasumiks 2 miljonit eurot. Ehitusega plaanitakse sel aastal alustada nii Soodi 6 kinnistul, Arcojärve arenduses kui ka Bulgaaria elamuarenduse teises etapis. Samuti kuulub arendaja aastaeesmärkide hulka juba valminud enam kui 50 kodu lõppmüükide vormistamine.