Arco Vara purjetab Kodulahe edu turjal edasi

Soodi 6

Tallinna Linnavalitsus algatas detailplaneeringu, mille jõustumisel alustab elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara uue Kodulahe etapi väljaarendamist. “Praegu tundub, et kui päris tühja kohta kerkivate uute projektidega hoitakse tagasi, siis juba osaliselt väljaarendatud ja inimeste poolehoiu võitnud kvartalitesse ostuhuvilisi jagub,” ütles Arco Vara juht Miko Niinemäe.

 

Arco Vara plaanib Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistule rajada Kodulahe kvartali järgmise, 3 kortermajast koosneva etapi. “Kinnistu Paldiski maantee poolne hoone tuleb 5-korruseline, merepoolsed majad jäävad neljakordseteks. Ka seekord jääme kindlaks oma põhimõttele, et kvaliteetne elukeskkond on ehitusmahtudest olulisem – uues etapis on kokku umbes 75 korterit, keskmiselt seega vaid 25 korterit ühes hoones,” selgitas Miko Niinemäe.

Lisaks rajatakse kinnistu lõunapoolsesse külge roheala, kuhu tuleb ka mänguväljak. “Hoonetevaheline ala on planeeritud autovabaks, elanike jaoks on maa-alune parkla ja külaliste parkimisvõimalus jääb tänava äärde,” ütles Niinemäe.

Vastavalt kokkuleppele Tallinna linnaga laseb Arco Vara oma vahenditest pikendada Paldiski maanteelt G4S hoone juurest kulgevat mahasõitu ligi 200 meetrit. Peale selle pikendatakse elamuarenduse käigus ka kergliiklusteed Soodi 6 kinnistu servas umbes 150 meetri ulatuses.

“Arco Vara on Kodulahe varasemate etappide käigus juba ehitanud välja Soodi tänava sõidutee ja sellega külgneva kergliiklustee ning rajanud haljastuse, välisvalgustuse ning vihmaveekanalisatsiooni,” kirjeldas Niinemäe. Uue etapi investeeringu suuruseks on arendaja kavandanud ligikaudu 20 miljonit eurot.

Üldist kinnisvara- ja ehitusturgu kommenteerides leidis Arco Vara juht, et praegu hoiavad arendajad uute projektide algatamisega pigem tagasi. “Samas ei saa öelda, et koduostjate huvi on kadunud. Pigem on näha, et juba arenenud taristuga aladel nagu Kodulahe või Noblessner jagub kliente jätkuvalt,” kommenteeris Niinemäe.

Soodi 6 hoonete ehituse algus on planeeritud aastasse 2024 ja valmimine 2025. Niinemäe sõnul sõltub kõik detailplaneeringute ja ehituslubade menetluse kiirusest, mida hetkel on väga raske ennustada. “Ehitamise osas annab aga kindlust see, et peatöövõtjaks on ka sel objektil planeeritud meie oma tütarfirma Arco Tarc ja me ei sõltu nii palju välistest teguritest.”

Arco Vara on rahvusvaheline kinnisvarakontsern, mis tegeleb elukeskkonnale lisaväärtust loovate arendusetega. Arco Vara põhitegevuseks on terviklike elukeskkondade ja nendega seonduva ärikinnisvara väljaarendamine. Arco Vara põhiturgudeks on Eesti ja Bulgaaria. Emaettevõte Arco Vara AS loodi 1992. aastal Eestis ja on alates 2007. aastast olnud noteeritud Nasdaq Tallinn väärtpaberibörsil.

Lingilt leiab Soodi 6 kinnistu esialgse illustreeriva pildimaterjali:

https://photos.app.goo.gl/zCopzL5acm9KT6EW6

 

Lisainfo:
+372 53003098