AS YIT Eesti ja YIT Infra Eesti AS ühinesid ja tegutsevad nüüdsest AS YIT Eesti nime all

AS YIT Eesti ja YIT Infra Eesti AS ühinesid ja tegutsevad nüüdsest AS YIT Eesti nime all 

Alates reedest on kaks Eesti suurt ehitusettevõtet YIT Eesti ja YIT Infra Eesti ühinenud. Mõlema ettevõtte äritegevus jätkub ühiselt AS YIT Eesti ärinime ja registrikoodi 10093801 all.

AS YIT Eesti ühendas mõlema ettevõtte insenerioskuse, hoonete ja taristu ehitamise kogemuse, et ühiselt olla tugevam ja pakkuda usaldusväärse partnerina veelgi laiemat teenuste valikut. „YIT Eesti on ehitussektoris peatöövõtjana võimeline teostama kõiki teenuseid, mida sektoris erivaldkondadele spetsialiseerunud ettevõtted pakuvad,“ kommenteerib AS YIT Eesti juhatuse liige Margus Põim. Ühinemisega kaasneva sünergia tulemusena muutub YIT Eesti veelgi suuremaks ja selle kaudu ka tugevamaks, olles võimeline pakkuma oma klientidele laiemat valikut erinevaid teenuseid ja tooteid. 

AS YIT Eesti tegevusaladeks on elamu- ja ärikinnisvara arendus, B2B projektid ja taristuehitus. Ettevõtte tegevjuhiks, juhatuse liikmeks on nimetatud Margus Põim, kelle vastutusvaldkonda kuuluvad ka elamu- ja ärikinnisvara arendus ning B2B projektid ning teiseks juhatuse liikmeks Tarmo Trei, kelle vastutusvaldkonda kuulub muuhulgas taristuehitus.

Peatöövõtja ja projektijuhina on YIT Eesti ehitanud 27 aasta jooksul Eestis üle 700 hoone, mille hulka kuulub elamuid, äri- ja tootmishooneid, ühiskondlikke ja sotsiaalhooneid. Olles üks suuremaid ja juhtivaid kinnisvara arendajaid, on YIT Eesti ehitanud üle 3 000 uue kodu.

YIT suurimad elamuprojektid on hetkel Mäepealse elamukvartal Mustamäe ja Nõmme piiril ning Väike-Patarei 1/Jahu 6 asuv Mündriku elamuarendus, kust sel suvel Eesti arheoloogia ajaloo suurim keskaegne leiukogu leiti. Järgmisel aastal jätkub elukeskkonna ehitus Järvekülas, lisandub Küti ajalooline arendus ja uus projekt Haaberstis.

YIT Infra Eesti on taristuehituse liidrina olnud läbi ajaloo muuhulgas Eesti üks suuremaid asfaldi tootjaid ja paigaldajaid. Samuti on YIT Infra Eesti tuntud geotehnika ja vundamentide rajamise valdkonna liidrina. YIT Infra Eesti viimaste suuremate tööde seas on Tallinna Lennujaama lennuliiklusala rekonstrueerimine, kus kahe aasta jooksul ehitati pikemaks lennurada ja peamine ruleerimistee ning rajati ka Euroopas innovaatiline vaid LED-valgusteid kasutav lennuvälja juhtimissüsteem. Maanteedel valminud suurprojektidest on viimastest aastatest märkimisväärsemad olnud Tallinna ringtee lõikude ehitamine 2+2 rajaliseks.Neid lõike on viimaste aastate jooksul YIT Infra Eesti rajanud kolm, neist viimasena nn Lagedi lõigu.

YIT Eesti strateegia on kantud maailmas kehtivast linnastumise trendi jätkumisest, jätkusuutlikkusest ja digitaliseeritusest. „Me loome linnades jätkusuutlikke elukeskkondi, kus oleks meeldiv ja mugav elada,“ räägib Põim. Järgneva kolme aasta eesmärk on olla jätkuvalt Eesti üks juhtivamaid ehitusettevõtteid ja pakkuda usaldusväärse partnerina laia ehitusteenuste valikut.

Ühinemisprotsess algas 2017. aastal, kui Soome ehituskontsernide YIT ja Lemminkäinen nõukogud teatasid ettevõtete liitmisest. Reedel, 25. jaanuaril, toimunud äriregistri kande tegemisega on ühinemine lõpule viidud.

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie 2017. aasta pro forma käive oli üle 3,8 miljardi euro. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com

Lisainformatsioon:

Margus Põim

AS YIT Eesti juhatuse liige

6652100

Kadi Aljas
AS YIT Eesti turunduse spetsialist  
6652100
[email protected]