Brem Kinnisvarabüroo: Kuidas muuta väljaüüritav korter atraktiivsemaks?

Pahatihti on üüritavad korterid koristamata ja liigset pudi-padi täis, üürikuulutused on aga põhjendamatult ilustatud ehk üürilevõtjale lubatakse seda, mida tegelikult olemas ei ole.

„Korteri võiks alustuseks puhastada: põrandad pühkida ja kappidelt-riiulitelt tolmu eemaldada. Vannitubades ei tohiks vedeleda puhastusvahendid ja kraanikausid peaks olema enam-vähem puhtad.  Räpased dušikardinad tuleks üldse eemaldada.

Kindlasti tuleks ära korjata kapipealsetel olev pudi-padi. Kui üürnik tuleb korterisse, siis üürileandja kujukesed, vaasid ja pildid ei ole kindlasti need asjad, mis üürnikku meelitaksid. Pigem on eelistatud variant, kus üürnik dekoreerib korteri ise,“ rääkis Brem Kinnisvarabüroo maakler Karinee Luik.

Tema sõnul on üürikorteri reklaamimiseks lisaks puhtusele väga olulised professionaalse pilguga tehtud fotod. Üldjuhul teevad maaklerid pilte nii, et ebaolulised asjad jäävad välja ja olulised on tabatud. Küll aga peaksid need üürikorterite omanikud, kes ise soovivad kuulutada, jälgima, mida pildistavad. Pesurestid, käekotid, riided ja muu säärane võiks jääda piltidelt välja. Kindlasti tuleks fotod teha päevasel ajal, siis jäävad pildid selgemad ja korteri parimad omadused tulevad välja.

„Kui üüritav korter on vanem ja ei ole renoveeritud, siis võimalusel tehke iluremont. Värvige või pange tapeet seintele, mis on kahjustada saanud. Selle tulemusena jääb korterile koheselt puhtam välimus,“ soovitas Luik.

Kuulutustes ja reklaamides ei tohiks aga korterit kindlasti paremana näidata, kui ta on. Olukord, kus kuulutuses lubatakse väga häid tingimusi, kuid huviline leiab eest hoopis midagi muud, ei päädi üürilepinguga.

„Soovitaks omanikele, et nad laseksid mõnel oma tuttaval või maakleril korteri sellise pilguga üle vaadata, kas nemad selle üüriksid. Siis tulevad paremini esile nii head kui halvad küljed ja viimastega on võimalik midagi ette võtta,“ ütles Luik.

Lisainfo :

Karinee Luik
Brem Kinnisvarabüroo OÜ
Maakler
Tel. +372 523 8474
E-post: [email protected]
www.bremkv.ee

 

 

Allikas: Brem Kinnisvarabüroo OÜ