Domus: 5 nippi enne kodu pildistamist kinnisvaratehingu jaoks

Domus Kinnisvara kutseline maakler Kaspar Pello jagab nõuandeid ja juhib tähelepanu ettevalmistustele, mis peaksid olema tehtud enne iga interjööri pildistamist:

1. Korista ruumid
Alusta sellest, et korista ruumid (maja puhul niida muru ning korrasta aed). Pese aknad ning pööra tähelepanu valgust peegeldavate pindade puhtusele. Kõrgläikeliste pindade puhul võivad kergelt jääda fotodel näha näpujäljed ja muu mustus.

2. Eemalda üleliigne
Eemalda riiulitesse, nagidesse ning kapipealsetele kogutud esemed. Riiulid ei tohiks olla tühjad, pigem täidetud sinna suuruse ja värvi järgi sobivate esemetega.

Vabasta tubade nurgad mööblist või raamatuhunnikutest – ruumid tunduvad avaramad, kui nurgad on tühjad. Visuaalselt võib sinna paigutada suuruse poolt sobivad toalilled või põrandalambid.

3. Valgustus
Kasuta pildistamisel loomulikku valgust, väldi tugevat päikesevalgust siseruumides.

Kasuta ära olemasolevad valgustid, loo hubasust ning suuna pilku töötavate põranda- ja lauavalgustitega.

4. Detailid
Elavda fotosid enda kodust sisustusdetailidega, mis sobivad kodu üldise stiiliga. Vajadusel investeeri uutesse kardinatesse, lilledesse või voodikattesse. Korda värvitoone, et muuta erinevad ruumid terviklikumaks.

5. Küsi arvamust sõbralt/tuttavalt
Ole julge küsimaks nõu häid müügifotosid kasutavalt maaklerilt, enda sõbralt või pereliikmelt, kel sisustuse peale silma.

Korteris või majas külalisena viibiv inimene märkab hoopis teisi detaile sinu kodu presenteerimisel. Neid samu endale märkamatuks jäävaid üksikasju näeb ka iga potentsiaalne klient sinu kinnisvarale.

 

Allikas: Domus Kinnisvara