Eestis on tuuleenergia tootmine hüppeliselt kasvanud

Eestis on tuuleenergia tootmine hüppeliselt kasvanud: tänavu kaheksa kuuga on tuulikud tootnud ühtekokku 152,3 GWh elektrienergiat, kusjuures kasv mullu sama aja võrreldes on 53 protsenti.

Tuulikute toodang augustis moodustas 17,6 GWh, mis on ligi 25 protsenti enam kui juulis, moodustades 3 protsenti Eesti kogutarbimisest, selgus Eleringi statistikast.

Selle aasta kaheksa kuuga on tuulikud tootnud ühtekokku 152,3 GWh elektrienergiat, kusjuures kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on märkimisväärne: ligi 53 protsenti.

Tõhusa koostootmise režiimil toodetud toetatava elektrienergia kogus on samuti augustis eelmise kuuga võrreldes hüppeliselt kasvanud, olles ligi 80 protsenti kõrgem kui juulis, ulatudes 9,1 GWh-ni.

Biomassist toodeti möödunud kuul kokku 15,9 GWh elektrienergiat, võrreldes eelmise kuuga on tootmine ligi 14 protsenti vähenenud.

Peamiseks languse põhjuseks võrreldes juulikuuga on biomassi osakaalu vähenemine koostootmisjaamades põletatud kütuste koguses. Oluliseks teguriks oli ka Balti Elektrijaama koostootmisploki plaaniline katkestus augustis.

Allikas:  Sander Silm/Õhtuleht