EfTEN Kinnisvarafond tegi Riias 20 miljoni eurose investeeringu

EfTEN Kinnisvarafond omandas Riias 20 miljoni euro eest Nordic Technology Park äri- ja tööstuspargi. Tegu on tänavu seni ühe suurima kinnisvaratehinguga Lätis.

Tehingu tulemusel lisandus EfTENi kinnisvaraportfelli 45 000 ruutmeetrit kontori- ja tööstuspinda, mis on kaetud 68 üürnikuga, nende hulgas nii rahvusvahelised kui ka kohalikud ettevõtted. Objekti suurim trump on asukoht – Riia kesklinna lähedal aadressil Jūrkalnes street 15/25, lennujaamast ja sadamast 5-minutilise autosõidu kaugusel.

EfTEN Capitali SIA juhatuse liikme Viktors Savinsi sõnul on seda tüüpi objektid väga kõrge stabiilsusega investeeringud. „Konkreetne kinnistu on minu pikaajalise kogemuse põhjal üks paremini hallatud objekte, mida tean,” lausus Savins.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegu sel aastal seni Läti ühe suurema ühekordse kinnisvarainvesteeringuga. „EfTEN on seadnud eesmärgiks investeeringute suurendamise teistes Balti riikides. Antud tehing on oluline verstapost Läti äritegevuse arendamisel,” märkis Arakas.

Tehingut finantseerib SEB Läti.

EfTEN Capitali investeeringuid Lätis haldab EfTEN Capital SIA, mis on Newcom SIA ja AS EfTEN Capitali tütarfirma. SIA Newcomi omanik on Läti edukas kinnisvaraärimees Viktors Savins. Ettevõte tegutseb alates 2013. aasta aprillikuust, mis tähistab ühtlasi EfTENi sisenemist Läti turule. Praeguseks kuulub EfTEN Capital SIA valitsemise alla Lätis neli objekti.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on kokku 24 objekti Eestis ja Lätis. EfTEN Capital AS on samal aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvarafondide ja portfellide valitsemisega. EfTEN Capital AS omab fondivalitseja litsentsi ning kuulub Finantsinspektsiooni järelevalve alla. Ettevõte pakub ka eraportfelli haldusteenust.

EfTEN Kinnisvarafond AS konsolideeritud müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes esimesel poolaastal 4,2 miljonilt eurolt 6,4 miljoni euroni ning puhaskasum 2,3 miljonilt eurolt 7,5 miljoni euroni. EfTEN Kinnisvarafond on bilansimahult suurim ainult Balti riikidele keskendunud ärikinnisvara fond. Kontserni varade maht on tehingu järgselt 200 miljonit eurot.

Riia äri- ja tööstuspargi fotod: http://www.industrial-park.lv/parki/ntp.php

 

Allikas: EfTEN Kinnisvarafond