Endover Kinnisvara toob New Yorgi loftid Uus-Kalamaja piirkonda

47B Loftid_Elutuba_2_EndoverTulemaks vastu üha kasvavale nõudlusele Põhja-Tallinnas, asus kinnisvaraarendaja Endover Kinnisvara rekonstrueerima ajaloolist hoonet Tallinna perspektiivikaimas Uus-Kalamaja elupiirkonnas. 2016. aasta suveks valmib industriaalse disainiga kuuekorruseline elu- ja ärihoone, mida ilmestavad kõrged laed, maast laeni aknad ning katuseterrassid ja rõdud vaadetega nii merele kui ka moodsale ja vanale Tallinnale. Avaliku müügi alguseks on müüdud ligi veerand pindadest.

Endover Kinnisvara Eesti piirkonna juht Oliver Makko: „ 47B Loftid asub Tallinna perspektiivikaimas Uus-Kalamaja piirkonna Volta kvartalis. Asukoht kombineerib Kalamaja hubasust, mere lähedust ning industriaalset hõngu. Volta kvartal on kiiresti arenev elupiirkond Tallinnas, kus lähiaastatel on kinnisvara järele suur nõudlus. Seda toetab ka piirkonna infrastruktuuri areng – näiteks Kalaranna tänava ja jahisadama piirkonna väljaehitamine ning Selveri tulek loodavasse Arsenali keskusesse. Suurt huvi 47B Loftide vastu näitab ka müügitempo: müüdud on korrusejagu kortereid! Nõudluse kasvu näeme nii Põhja-Tallinnas kui ka kogu Tallinna kinnisvaraturul.“

47B Loftid_EndoverHoone arhitekt Janar Blehner APEX arhitektuuribüroost: „Loomisel on midagi erilist! Maja välis- kui siseilme on inspireeritud New Yorgi loftidest ehk endisesse tööstushoonesse rajatud korteritest. Koduostjat ootavad kõrged laed, katuseterrassid, avarad rõdud, maast laeni aknad, möbleeritud fuajee, saunad, jalgrataste hoidla ja mitmekesine valik põnevaid siseviimistlusmaterjale. Hoone peafassaad on kaetud eelroostetatud terase ning rohke klaasiga.“

47B Loftid aadressil Tööstuse 47B saab olema 6-korruseline elu- ja ärihoone, milles on 49 korterit ja 10 äripinda. Esimesele korrusele on planeeritud äripinnad ning 2. kuni 6. korrusele loft-tüüpi korterid. Hoone katusele tulevad katuseterrassid. Hoones on 2-4 toalised korterid suurusega 40-120 m2. Ruutmeetri hinnad algavad 1880 eurost. Hoone valmib 2016. aasta suvel.

Enne rekonstrueerimise alustamist taastati paariks kuuks hoone ajalooline kultuurifunktsioon ning juunikuus toimus seal Von Krahli teatri ja Linnateatri koostöös valminud unikaalne visuaalne lavastus “Vanamees ja meri”. Etenduse peatoetajana tänab Endover Kinnisvara lavastajat, näitlejaid, tantsijaid ja etenduse produtsente koostöö eest. Menukas oli nii etendus kui ka sellejärgne huvi 47B Loftide vastu.

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp, mis tegutseb nii Eestis kui ka väljaspool. Ettevõte arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses 10 hoonet.

Lisainfo: Maarja-Linda Taur, Endover Kinnisvara turunduse projektijuht, [email protected], 58 322 069,  www.endover.ee