Esimest korda avalikkuse ees: tee kaasa videoekskursioon ajaloolisse Volta rajooni kerkivasse mini-linna

Foto: Endover

Põhja-Tallinna südames asuvasse ajaloolisse Volta tööstusrajooni puhutakse lähiaastatel taas elu sisse – kinnisvaraarendaja Endover rajab sinna 29 hoonest koosneva rohelise elu- ja ärikvartali, mis moodustab kokku täiesti omaette mini-linna. Esialgse plaani järgi valmib 11,25-hektariline kvartal lõplikult 2025. aastaks, aga tutvuda saab sellega juba täna.

Eesti esimene 15-minuti linn

Arendusmahtu on kokku 142 000 ruutmeetrit, millest elupindadele on arvestatud 90 000 ruutmeetrit ja äripindadele 52 000 ruutmeetrit. Plaanide järgi võiks 2025. aastaks Volta kvartalis elada umbes 3000 inimest ja suur hulk ärisid.

Kvartalis on olemas kõik eluks vajalik – sinna tuleb supermarket, kohvikud, esmatarbekauplused, disainitänav, lasteaed, spordiklubi ja erameditsiini näol ka arstiabi. Arendamisel lähtutakse maailma linnades üha populaarsemaks kujunevast 15-minuti linna põhimõttest, mis tähendab, et kõik eluks ja tööks vajalik on maksimaalselt 15 minuti kaugusel olemas.

https://www.youtube.com/watch?v=xVAD0Fsk8-0

Millal valmis saab?

Praeguseks on juba valmis Tööstuse 47B Loftid, kus on nii kortereid kui äripindu ja Volta Loftid katuseterasside ja pea viie meetri kõrguste lagedega loft-tüüpi korterite ja äripindadega.

Juba sel aastal valmivad Uus-Volta tänaval 1912. aastal rajatud ajaloolises paekivihoones Volta Galerii Loftid ehk kuni 6 meetri kõrguste lagede ja sisehooviga loft-tüüpi ridaelamu-kodud ja isikupärased äripinnad. Samal aastal valmivad ka Volta Residentsid ehk kuus uut A-energiaklassi elamut 148 korteriga.

2023. aastal valmib Volta Villa ehk endise Volta tehase peahoone, mis rajati 1900. aastal ning millest ehitatakse ajaloolise hõnguga korterelamu.

2023. ja 2024. aasta jooksul valmivad ka Volta Residentsid II, kuhu on planeeritud umbes 300 korterit ning park ja vaba aja veetmise võimalused ehk lastele mänguväljakud, rulapark, spordiplats ja pikniku- ja puhkealad. 2024. aastal saab kvartal ka päris oma lasteaia.

2025. aastal saavad valmis kvartali viimased hooned ehk Volta elustiilikeskus, mis koosneb ajalooliste paekivihoonete juurde rajatud kahest uhkest kõrghoonest, üks 85 korteriga elutorn ja teine büroopindadega äritorn.

Volta kvartali arengul saad silma peal hoida kvartali kodulehel.

Endover on 25 aastase tegutsemiskogemusega Eesti kinnisvaraarendaja, mis loob väärtust linnaruumi ning rajab terviklikke elu- ja ärikeskkondasid.