Hektor Design Hosteli kavandikonkurss tõi osalejaid kõikjalt maailmast

Hektor Design Hosteli ja SprayPrinteri väljakuulutatud seinamaali kavandikonkursile laekus üllatavalt suur hulk kavandeid teemal „Teistmoodi Tartu“ nii Eestist kui ookeani tagant, nii professionaalsetelt kunstnikelt kui kooliõpilastelt.

55 omanäolise töö seast valis parimat lahendust žürii, kuhu kuulus ka Riigikogu kultuurikomisjoni liige Heidy Purga. Tema sõnul andsid hosteli enda käekiri, detailideni läbimõeldud keskkond ja potentsiaalne klientuur žüriile juba küllaltki selged kriteeriumid parima kavandi valikuks.

„Mina otsisin kavanditest midagi, mis annaks Hektorile lisandväärtust, rõhutaks Tartu erilisust, selle identiteeti ning suhestuks ka ruumiliselt hosteliga,“ kirjeldas Purga oma tööd žüriiliikmena. „Mul on väga hea meel, et Hektor otsustas sellise kaasava projektiga oma sünnipäeva tähistada. Hektor näitab end hosteli-maailmas värskest küljest, luues samas uut kultuuri – suure tänavakunsti stiili austajana rõõmustab mind, et Tartu on selles vallas nii avatud ja Tallinnast kaugel ees,“ lisas ta.

Hektor Design Hosteli turundusjuhi Ildiko Siimoni sõnul oli noorim konkursile töö esitanu 11-aastane koolipoiss, kuid töid saabus ka staažikatelt tänavakunstnikelt Eestist, Soomest, Brasiiliast ja isegi Liibanonist.

„Kavandite seas oli nii palju tugevaid töid, et võitja valimisel läks päris ägedaks vaidluseks. Võidutöö prinditakse uudse SprayPrinter tehnoloogia abil hosteli seinale sel nädalavahetusel ning avaldatakse kõigile tartlastele ja külastajatele Hektori sünnipäevapeol, mis toimub esmaspäeva, 17. aprilli lõunatunnil,“ sõnas Siimon.

Žürii töös osalenud tänavakunstifestivali Stencibility korraldaja Sirla sõnul paelus teda enim viis, kuidas kunstnikud mõtlesid. „Otsisin kavanditest kõige rohkem põnevaid ideid, mis on visuaalselt huvitavalt edastatud. Enim pälvisid tähelepanu kavandid, mis olid hästi läbi mõeldud ning mille puhul oli näha, et inimene oli tõesti püüdnud väljendada tööga seda, mida tähendab tema jaoks Tartu,“ ütles ta.

Ta kinnitas, et kuigi võidutööna tuli välja valida üks kavand, väärinuks teostamist ka mitmed teised tööd ning Stencibility tänavakunstifestival ja SprayPrinter hoiavad neid meeles. „Lisaks mitmetele eripreemiatele lisatakse parimad kavandid ka SprayPrinteri kollektsiooni, kus kunstnikel tekib võimalus müüa oma teost SprayPrinteri omanikele üle maailma,“ rääkis Sirla.

Võidutöö autor saab lisaks võimalusele näha aasta jooksul oma kavandit seinale prindituna ka 300-eurose preemiaraha, nädala tasuta majutust kahele Hektor Design Hostelis ning SprayPrinteri isiklikuks tarbeks ja lõbuks.

Hektor Design Hosteli sünnipäevapidu toimub 17. aprillil algusega kell 11.00, kui hostel avab oma disainhosteli põnevamate tubade uksed kõigile huvilistele ning kõigil külastajatel on võimalus nautida Hektor Cafe aasta populaarseimat lõunapakkumist, süüa torti ja kuulata head muusikat.

Tutvu valikuga kavandikonkursile esitatud töödest siin

 

Allikas: Hektor Design Hostel