Kinnisvaraportaal KV.EE astus olulise sammu turvalisuse tõstmiseks

Kinnisvarakuulutusi vaadatakse rohkem kui kunagi varem ja kinnisvaratehingud teevad pidevaid rekordeid. Lisaks kiirelt kasvanud e-kaubandusele ja kuulutuste portaalide külastuse tõusule on kiire hüppe teinud ka küberkuritegevus. Kinnisvaraostude hasart loob soodsa pinnase veebipetturitele, kes proovivad sellest olukorrast kasu lõigata. Kinnisvaraportaal KV.EE astus olulise sammu turvalisuse tõstmiseks nii külastajale kui ka maakleritele.
Alates aprilli algusest peab iga maakler KV.EE-s oma konto isikustama ja saab sisse logida vaid turvaliselt ID-kaardi, SmartID või Mobiili-ID abil. Tänase seisuga on peaaegu kõik maaklerid oma isiku portaalis tuvastanud.

Näidispilt maakleri kontaktist

KV.EE-s on nüüdsest maakleri kontakti juures näha ID-logo, mis näitab külastajatele, et tegemist on usaldusväärse maakleriga, kes tegutseb oma nime all.
See tekitab kuulutuse osas suuremat usaldust ja aitab vältida võimalike libakuulutajate ja erinevate petuskeemide otsa sattumist.
„Sel aastal on sagenenud veebipetturite rünnakud Eesti mitmete kuulutusportaalide, sealhulgas ka KV.EE, vastu näitas taaskord, et andmed on väärtuslikud ning nende kaitsmiseks tuleb rakendada üha turvalisemaid vahendeid.“ põhjendas KV.EE juht Tarvo Teslon id-logimise vajaduse tagamaid.

Kõige tihedamini on püütud häkkerite poolt kaaperdada mõnd maakleri kontot, et selle alt panna üles libaüürikuulutus, mille kaudu omakorda küsida ettemaksu. Viimane selline rünnak oli alles paar kuud tagasi. Nagu tavaliselt, tuli ka seekord õnneks rünnak kiirelt välja ja meie andmetel keegi kahju ei saanud. Meie eesmärk on teha petturi elu võimalikult keeruliseks, aga siiski tasub alati olla ettevaatlik ja tutvuda pakutavaga ka kohapeal.