Korterite pakkumishinnad on enam langenud Haapsalus ja Narvas

Eesti elamispindade pakkumishindade liikumist kajastav KV.EE indeks ei ole peale kolmveerand aasta pikkust perioodi ei languse ega tõususuunda näitamas. Elamispindade pakkumishinnad Eestis keskmisena püsivad endiselt suhteliselt samal tasemel.

KV.EE indeks näitab tänase seisuga 61,1 punkti taset. Viimase kolmveerand aasta  jooksul on indeks püsinud vägagi kindlalt vahemikus 61,3 ja 62,8 punkti. Aastatagusest ajast on indeks täna siiski 2,4% madalamal.

Vaadates elamispindadest kitsamalt korterite sektorit, siis Tallinna korterite pakkumishind portaalis KV.EE on aastaga tõusnud 5%. Tallinna korterite pakkumishindade tõus tähendab seda, et kusagil peab olema piirkondi, kus pakkumishinnad on langenud.

Mitmetes maakonnakeskustes ongi hinnad langenud. Nii on näiteks Haapsalu ja Narva korterite pakkumishinnad eelmise aasta samast ajast 18% allpool. Tartus ja Valgas aga on pakkumishindade languseks olnud 10-11%. Jõgeva korterite eest küsivad müüjad 7% eelmisest aastast vähem.

Tallinna 5-protsendilise pakkumishindade kasvu kõrval on pakkumishinnad enam tõusnud Rakveres. Sealsete korterite eest soovitakse täna 6% kõrgemat hinda, kui veel aasta tagasi. Muudes maakonnakeskustes on aastane pakkumishindade muutus paari protsendi ringis ühel või teisel pool nulli.

Lähemalt vaata, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Maakonnakeskus Korterite pakkumishindade
aastane muutus
Haapsalu -18,0%
Jõgeva -6,7%
Kuressaare 3,2%
Kärdla -1,1%
Narva -18,4%
Paide 2,3%
Põlva -1,7%
Pärnu 30,6%
Rakvere 6,1%
Rapla vald 0,1%
Tallinn 5,2%
Tartu -10,3%
Valga -11,1%
Viljandi 0,7%
Võru 0,8%
Eesti 0,6%

KV.EE indeks