KV.EE: eraisikute aktiivsus kinnisvaraturul hüppas lakke

korterid_KVViimastel nädalatel on hüppeliselt kasvanud eraisikute poolt kinnisvaraportaali KV.EE lisatud kinnisvarakuulutuste arv. Paralleelselt on lühenenud kuulutamise aeg, mis näitab, et objektid lähevad ka kiiremini kaubaks.

Kui veel jaanuaris lisasid eraisikutest kasutajad Eesti suurimasse kinnisvaraportaali KV.EE pisut üle 2100 kuulutuse, siis viimase kuuga on neid lisandunud juba üle 3000. Kuulutuse keskmine eluiga on samas lühenenud rohkem kui 10 päeva võrra.

„Igal kevadel muutuvad inimesed kinnisvaraturul aktiivsemaks, aga tänavust hüpet ainult kevadiste kasevete kaela ei saa ajada, hüpe on liiga suur. Tundub, et pikalt soodne majanduskeskkond on pannud koduvahetusele mõtlema ka inimesed, kellel selleks seni pole pakilist vajadust olnud. Kinnisvarauudised on juba mitu aastat olnud ühesuunalised – hinnad tõusevad, tõusevad, tõusevad ja see ongi ilmselt pannud inimesed arvutama, mis nende praegune kodu väärt on ning mis selle raha eest saaks,“ selgitas kinnisvaraturul toimuvad KV.EE juht Tarvo Teslon.

Tesloni sõnul ostetakse kinnisvara peamiselt kolmel eesmärgil – pakiline vajadus elamistingimuste parandamiseks, investeeringuna väljaüürimiseks või siis nn neljanda pensionisambana. „Alla-keskea inimeste jaoks pole see sageli kusjuures mitte neljas, vaid hoopis esimene pensionisammas, sest riiklikule või kogumispensionile väga ei loodeta,“ ütles Teslon.

Viimasel aastal annavad Tesloni sõnul korteriturul tooni uusarendused ning palju ongi tehinguid, kus inimesed müüvad oma vana korteri maha, et kolida mõnda vastvalminud kortermajja. Ka korteri asemel oma maja soetamine või ehitamine on üha rohkemate perede jaoks tõsine alternatiiv.

 

KV.EE on Eesti suurim kinnisvaraportaal, mida külastab igas kuus üle 600 000 kasutaja. Eesti Kinnisvarafirmade Liidu uuringu järgi on KV.EE kõige populaarsem kanal kinnisvarapakkumiste otsimiseks ning seda eelistab 58% eestimaalastest.