KV.EE pressiteade: Suureneb inimeste kindlus kodu soetada

Suureneb inimeste kindlus kodu soetada

Kinnisvaraportaali KV.EE külastajate arv oktoobris 485 000

Kinnisvaraportaali KV.EE külastajate arv kasvab ja oli oktoobris 485 543. Samuti on kasvanud nädalane külastajate arv, oktoobri viimasel nädalal oli see veebide statistikaportaali METRIX.station andmetel rekordiline 184 670. KV.EE on Eesti kõige külastatavam kinnisvaraportaal.

Tarvo Teslon, kinnisvaraportaali KV.EE juht: “Oktoobri viimasel nädalal oli meil külastajaid 184 670, mis on Eesti kinnisvaraportaalide kõigi aegade rekord. Võrreldes möödunud aasta oktoobriga on portaali külastajate arv kasvanud kolmandiku võrra. Külastajate arvu kasvust näeme, et inimeste tarbimiskindlus suureneb ja kasvavad võimalused soetada esimene oma kodu või siis uus kodu senise asemele. Külastajate arv hakkas kasvama jälle 2011. aasta keskel, enne seda oli see paar aastat stabiilne. Oleme tõusnud käesoleva aastaga külastatavuse liidriks.”

Tarvo Tesloni hinnangul läheb tüüpkorter müügiks 1-2 kuuga. Nagu ikka, on määravaks hind ning väga kallid objektid võivad üleval olla ka kauem kui aasta. “Väga palju on inimesi, kellel ei ole kindlat ostu- või üürisoovi, vaid jälgivad hindu, sisekujundusi või lihtsalt uudishimust. Usun, et majandussurutisest pääsemine toob ostjaid juurde.”

Maa-ameti andmetel tehti 2013 III kvartalis 13801 kinnisvaratehingut. Nende tehingute käive oli 630 miljonit eurot. Aastataguse ajaga võrreldes kerkis kinnisvaratehingute arv 11% ja tehingute käive 16%. Kinnisvaratehingute kvartalikäive on viimase viie aasta rekord. Viimati oli see samal tasemel 2008. aastal. Sama kehtib ka kinnisvaratehingute arvu kohta, mis oli käesoleva aasta III kvartali näitajast viimati kõrgemal 2008. aasta II kvartalis.

Rääkides kinnisvaraportaali külastatavuse populaarsusest aasta ja nädala lõikes, ütleb Tarvo Teslon, et kõige külastajaterohkem kuu on olnud august, kui on üürikorterite otsimise aeg. Populaarsuselt järgmine kuu on jaanuar, kui esimesest tööpäevast tullakse portaali. Tööpäevadest on aktiivseim aeg esmaspäev kella 10-11 paiku, puhkepäeviti ollakse kinnisvaraportaalis pühapäeva õhtuti.

Novembri alguses oli portaalis müügil üle 11 000 korteri, üle 7000 maja, üle 8000 maatüki või krundi ja üle 1500 äripinna. Üürikortereid pakuti üle 1400 ja äripindasid üle 4000.

KV.EE on kinnisvaraportaal, mille külastajate arv kuus on üle 480 000. Portaalis on igakuiselt üleval umbes 35 000 kinnisvarakuulutust. Eesti suurim kinnisvaraportaal KV.EE kuulub koos ostu-müügikeskkonnaga Osta.ee ettevõttele Allegro Baltics.

 

Allikas: Tarvo Teslon/KV.EE juht