KV.EE: Tallinna korterite müügipakkumise suurenes hüppeliselt

Kinnisvaraportaal KV.EEKinnisvaraportaalis KV.EE pakuti aprillis müügiks 5896 korterit Tallinnas. Aprillikuine kuulutuste arv oli aastatagusest 18% suurem. 2023. aastal püsis korterite müügikuulutuste arv portaalis KV.EE stabiilne, kuid alates 2024. a algusest on see tempokalt kasvanud.

Korterite müügikuulutuste arvu suurenemine loiumaks muutuva tehinguteturu tingimustes tähendab suurenevat survet hindadele.

Tallinna korterite müügipakkumiste keskmine hind kinnisvaraportaalis KV.EE oli 2024. a aprillis 3561 €/m² ehk eelmisest aastast 2,2% rohkem. Kuude ja kvartalite lõikes on korterite pakkumishind liikunud napis ulatuses üles- ja allapoole, kuid aastatagusega võrreldes on hinnamuutus püsinud positiivsena.

Mida rohkem korterite müügipakkumisi portaali KV.EE juurde tuleb, seda tihedamaks muutub konkurents kinnisvaramüüjate vahel. Tihenev konkurents võib, kuid siiski ei pruugi tähendada, et korterite hindades näeme mõningat tagasihoidlikku langust. Olulist ehk kahekohalise protsendimääraga kirjutatav hinnalangus korteriturul ei ole praeguse teadmise juures liiga tõenäoline.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Tallinna korterite müügipakkumiste arv ja keskmine hind portaalis KV.EE