KV.EE: Tallinna korterite üüripakkumised kallinesid aastaga 6,8%

Kinnisvaraportaal KV.EE

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti augustikuus Tallinna kortereid üürile keskmise hinnaga 12,10 €/m². Aastataguse ajaga võrreldes on üüripakkumiste keskmine hind kasvanud 6,8% võrra. See on märksa enam, kui on kerkinud korterite müügipakkumiste hinnad või tehinguhinnad.

Üüripakkumiste märgatava hinnatõusu taga on üürikorterite kvaliteedi paranemine. Järjest enam on portaalis KV.EE üüripakkumises uusi ja kvaliteetseid kortereid. Uute ja kallimate korterite üüripakkumise suurenemine tõsta pakkumiste keskmist hinda.

“Samas ei luba see teha järeldust, et sama korteri eest saab tänavu küsida aastatagusest 7% rohkem. Samaväärse Tallinna üürikorteri hind on aastaga suurenenud pigem 3-6% võrra,” selgitas KV.EE juht Tarvo Teslon.

Üürikorterite hinnakasvu taga on jätkuvalt suurenev nõudlus ehk Tallinna elanike arvu kasv. Samuti väljaüüritava kinnisvara aeglane, kuid stabiilne kallinemine, mis tõstab üürihindu. Nõudluse poole pealt toetab üürihindade kasvu üürnike ostujõu kasv läbi keskmise palga suurenemise.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.